BİLECİK’TE BASIN MENSUPLARI KENDİSİNE HAREKET EDEN 3 ŞAHIS HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bilecik’te basın mensuplarına hakaret eden 3 şahıs için basın mensupları bir araya gelerek, suç duyurusunda bulundular.

09 Kasım 2016 Çarşamba 11:43
2040 Okunma
BİLECİK’TE BASIN MENSUPLARI KENDİSİNE HAREKET EDEN 3 ŞAHIS HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

  Bilecik’te basın mensuplarına hakaret eden 3 şahıs için basın mensupları bir araya gelerek, suç duyurusunda bulundular. 

 

 

  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi çalışanı akademisyen ve idari personellerden oluşan 18 kişi dün Bilecik Adliye Sarayı’na çıkarılmıştı. Bayan bir şüphelinin eşi olduğu iddia edilen şahıs eşini çeken basın mensuplarının üzerine yürüyerek hakaret etmişti. Daha sonra başka bir şüphelinin yakını olan yaşlı adam basın mensuplarına ‘Lan Şerefsiz çekip durma’ diyerek bağırması üzerine o şahsın yakını olduğu iddia edilen bir bayan ‘Eşoleşek beni de çekiyor’ diye bağıran bir bayanla birlikte toplam 3 kişi hakkında Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundular. 4 basın mensubu savcılığa ellerindeki görüntüleri delil olarak sunduktan sonra ifadeleri tek tek alındı.

 

 

  “Biz görevimizi yapıyoruz”

 

  Bilecik’te Yarın Gazetesinde çalışan Korkmaz Hüseyin Kesik, adliye sonrası basın mensupları adına bir açıklama yaparak, kendilerinin görevlerinin yaptığını söyledi. Hakaretlere ve tehditlere boyun eğmeyeceklerini altını çizen Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti:

  “Halkımızın güncel olaylardan haberdar olması için gece gündüz çalışan basın emekçileri olarak bizler Bilecik yerelinde doğru ve tarafsız olarak haberlerimizi yapmaktayız. Zaman zaman uğradığımız şiddet ve tehditler bizlerin bunları yapmasına bu zamana kadar engel olamadı ve bundan sonra da olamaz. Son zamanda kamuoyunda oldukça yer tutan FETÖ operasyonlarına gazetelerimizde yer vermekteyiz. 8 Kasım günü adliye binası önünde beklediğimiz sırada şüphelilerin yakınları tarafından hakaret ve tehditlere maruz kaldık. Tabii ki bu bizim haber yapmamıza engel olamaz. Lakin bu saldırı bizim için bardağı taşıran son aşamadır. Bundan sonrası için hukuki mücadelemizi başlattık, bizlere bu saldırıları yapanlara karşı savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gazeteciler kamu görevini yerine getirmektedir. Bizler taraf değil doğru haberi yapmanın peşindeyiz. Bizlere hakaret ve tehdit edenlere karşı boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

 

  Ayrıca, Bilecik’te Değişim Gazetesi muhabiri Mehmet Selim Saçtı, Haber 228 adlı internet sitesi muhabiri Ali Osman Çelikal ve Bilecik Olay Haber muhabiri Cansu Yiğit diğer şikayetçi olan diğer isimler oldu.

Son Güncelleme: 09.11.2016 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle