BİLECİKLİ GENÇLERİN GELENEKSEL BALIK AVLAMA KEYFİ

Bilecikli bir grup genç, her sene Mart ayında toplanarak Didim’e balık avlama geleneğini sürdürüyor.

12 Mart 2015 Perşembe 08:32
2841 Okunma
BİLECİKLİ GENÇLERİN GELENEKSEL BALIK AVLAMA KEYFİ

 Bilecikli bir grup genç, her sene Mart ayında toplanarak Didim’e balık avlama geleneğini sürdürüyor.

 

 

 

  Sabri Özlü ve Ersin Akbal'ın organize ettiği gençler, 2 yıldır 2 günlüğüne Aydın’ın Didim ilçesinin Akbük mevkine giderek balık avı yapıyorlar. Yaptıkları etkinlik hakkında bilgi veren Ersin Akbal, 10 kişilik bir grupları olduğunu ve 2 senedir Didim Akbük’e giderek balık avı yaptıklarını belirtti.

 

 

 Akbal, “10 kişilik bir arkadaş grubu yaptık. İki senedir yılın aynı aylarında toplanarak 2 günlüğüne balık avına gidiyoruz. Orada bizi Cumhur Kaptan karşılıyor ve sabahın erken saatlerinde topluluk halinde ava çıkıyoruz ve gecenin geç saatlerinde dönüyoruz. Ahtapot, domuz balığı, çupra, antenli, mercan avlıyoruz. 10 kişilik gruba katılmak isteyen çok kişi oldu ama bu sene teknemiz buna uygun değil. Bu işi geleneksel hale getirdik. Seneye aynı aylarda Allah nasip ederse yine gideceğiz. Bu etkinlikte stres atarak çok eğleniyoruz” dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 12.03.2015 08:32
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBalıkDidim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle