BİLECİK’İN KURTULUŞU SENEYE KUTLANMAYACAK GALİBA!

Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşun 92. Yıl etkinlikleri 6 Eylül 2014 Cumartesi günü kutlanacak.

03 Eylül 2014 Çarşamba 11:50
2994 Okunma
BİLECİK’İN KURTULUŞU SENEYE KUTLANMAYACAK GALİBA!

Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşun 92. yıl etkinlikleri 6 Eylül 2014 Cumartesi günü kutlanacak.

 

 

Bu yıl kısa kutlanacak olan program saat 11:00’da Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde,  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayarak sırasıyla, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması, “Kurtuluş Savaşında Bilecik” konulu konferans, geçmişten günümüze tarihsel süreç içerisinde Bilecik fotoğraf ve Türk büyükleri sergisi, ikram ve kapanış olarak bildirildi. Bu yıl bir güne sığdırılan etkinliklere vatandaşlar büyük tepki göstererek, “Yıllardır Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluş etkinlikleri günlerce sürdüğü ve son akşamı ise halk konseri ile taçlandırıldığı kutlamalar köylere, beldelere, ilçelere hatta komşu illerimize dahi duyurulur Şeyh Edebali türbesinde dağıtılan şifalı pilava halkımız akın ederdi.

 

 

 Geçmiş yıllarda başka illerden hatta yurt dışından Halk Oyunları ekiplerinin, Kılıç Kalkan ekiplerinin, Güreş müsabakalarının düzenlendiği, yoksul ailelerin çocuklarını sünnet ettirildiği, tüm okullarda geceden dualarla pişirilen şifalı pilavların dağıtıldığı, temsili olarak Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu sergilenerek kutlanan ve final gecesi ise askeriye tarafından fener alayı ve ünlü sanatçıların halk konserleri vererek kutlanan Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluş, Şeyh Edebali’yi anma ve Bilecik Şenliklerini özledikleri tekrar eskisi gibi kutlanmasını istediklerini” dile getirdiler.

 

 

  Son birkaç yıldır Milli Bayramların kutlama programları değiştirilerek sade törenlerle yapıldığı, bunun yani sıra Osmanlı ile ilgili “fetih” programlarının daha kapsamlı düzenlenerek vatandaşa her platformda duyurduğu biliniyor. Son yıllarda Bilecik’in Kurtuluş etkinlikleri Ramazan ayına gelmesini bahane eden yerel yöneticilerimiz bu yılki programların kısa ve bir güne sığdırılmasını nasıl bir açıklama yapacakları ise merak ediliyor. 


Son Güncelleme: 03.09.2014 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle