BİLECİK EMNİYETİ GÖZ AÇTIRMIYOR

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, 14 Şubat’ta çalınan motosiklet ve oto hırsızlığı ile alakalı basın bildirisi yayımladı.

18 Şubat 2014 Salı 12:34
1817 Okunma
BİLECİK EMNİYETİ GÖZ AÇTIRMIYOR

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, 14 Şubat’ta çalınan motosiklet ve oto hırsızlığı ile alakalı basın bildirisi yayımladı.  

  Yapılan açıklamada, 14 Şubat 2014 günü akşam saatlerinde Pelitözü köyünde çalınan 2011 model siyah renkli Kanuni marka motosikletin bulunarak sahibine verildiği belirtildi. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

  “Yapılan çalışmalarda, çalınan motosikletin Bursa ili Yenişehir ilçesi yönüne gittiği mobese ve güvenlik kameralarından tespit edilmiş, 17 Şubat 2014 günü Bursa ili Yenişehir ilçesinde görevlendirilen ekibimiz tarafından yaşı küçük üç şüpheli şahıs yakalanmıştır, çalınan motosiklet bulunarak sahibine teslim edilmiştir.”

  Dolandırıcılık hakkında yapılan açıklamada ise şu sözlere yer verildi;

  “17 Şubat 2014 günü 34 GR 8608 plaka sayılı araç ile ilimize giriş yapan ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizce durumundan şüphelenilerek durdurulan aracın Niğde İl Emniyet Müdürlüğünce arandığının anlaşılması üzerine araç ve şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatı ile yakalanmış, şahısların üzerinden çıkan kimliklerinde, C.A. ve A.Ş.A. isimli kimlikleri ibraz etmişlerdir. Şahıslarla ilgili yapılan detaylı araştırmalarda kullandıkları kimliklerin sahte olduğu, gerçek kimliklerinin Z.S. (C.A.) (48) ve G.T. (A.Ş.A.) (44) olduğu tespit edilmiştir. Gerçek kimlikleri ile yapılan araştırmalarda Z.S. isimli şahsın çeşitli suçlardan 168 adet kaydının olduğu, hırsızlık suçundan arandığı ve 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu, G.T. isimli şahsın çeşitli suçlardan 36 adet kaydının olduğu, iki farklı dosyadan arandığı ve aynı zamanda cezaevi firarisi olarak arandığı, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu anlaşılmıştır. Şahısların gerçek kimliklerinin diğer illerimizle paylaşımı sonucunda, sahte evraklarla internet üzerinden pazarlayarak sattıkları araçları daha sonra yedek anahtarları ile çaldıkları ve tekrar aynı yöntemlerle başkasına sattıkları, bu şekilde yakın zamanda Bursa ilinde 2, Balıkesir, Kocaeli, Muğla ve Niğde illerinde de oto hırsızlığı dolandırıcılık suçu işledikleri tespit edilmiştir. Her iki şüpheli şahıs da haklarında resmi belgede sahtecilik ve oto hırsızlığı dolandırıcılık suçlarından hazırlanan tatkikat evraklı ile birlikte 18 Şubat 2014 günü mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiş olup, şüpheliler savcılıktaki sorgularından sonra tutuklanarak ilimiz M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.”

Son Güncelleme: 18.02.2014 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle