BİLECİK ADD BAŞKANI FEVZİ KÖSE

Bilecik Atatürk Düşünce Derneği (ADD) tarafından Atatürk’ü 76. ölüm yıl dönümünde sebebiyle bir anma gece düzenlendi.

11 Kasım 2014 Salı 13:01
1672 Okunma
BİLECİK ADD BAŞKANI FEVZİ KÖSE

Bilecik Atatürk Düşünce Derneği (ADD) tarafından Atatürk’ü 76. ölüm yıl dönümünde sebebiyle bir anma gece düzenlendi.

 

 

  ADD Bilecik şubesinde yapılan anma gecesine, Bilecik ADD başkanı Fevzi Köse, dernek üyeleri, vatandaşlar katıldı. Anma gecesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından gecenin anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan ADD Bilecik Şube Başkanı Fevzi Köse, 10 Kasım Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 76. Yıl dönümü olduğunu belirtti. Köse, “Geçen sene ki anma törenlerinde de söylediğim gibi artık biz Atatürk'ü yas tutarak anmıyoruz.

 

 

Atatürk'ü bir mücadele adamı olduğu bilerek, mücadele bayrağını yükselterek anıyoruz. Ben bu çerçeve de bu akşam ki programı bundan sonra bir forum olmasını dileyerek olacağına inanıyorum. İnşallah bu bir gelenek olur daha farklı ortamlara da geçeriz. Herkesin bildiği klasiklerden uzak bir Atatürk'ü anma yapalım istedik. Çünkü öyle bir iktidarla karşı karşıyayız ki, bütün milli değerlerimize saldırıyorlar. En başta da Atatürk'e” dedi.

 

 

  “ATATÜRK BÜSTLERİNE SALDIRILAR DÜZENLENDİ, TÜRK BAYRAĞI YAKTILAR”

 

  Son günlerde Atatürk büstlerine saldılar düzenlendiğini ve Türk Bayraklarının yakıldığının belirten Köse, “Dolayısıyla bizler Atatürk'e her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız ama onu anlayarak. Geçmişini bilmeyen geleceğini kuramaz. Atatürk'e bu yoğun saldırılar bedavadan olmuyor. Hepsi planlı, hepsi bilinçli. Yıllardır uygulanan bir planın parçası bunlar. Onun içinde biz onlara sahip çıkmak zorundayız. Kimler demir ağlarla ördü bu yurdu diyebiliyorlar. Onun için bu demir ağlarla örülmenin nasıl gerçekleştiğini iyice öğreneceğiz. Türkler bilinçli olarak göç etmeseydi Türkiye bu hallere gelir miydi? Değerli dostlarım sabrınıza teşekkür ediyorum ve size son olarak Nazmi Kal isminde araştırmacı ve gazetecinin kitabını tavsiye ediyorum.

 

 

Atatürk döneminde yapılanların, hangi koşullarla yapıldığını anlatan bir destandır. Atatürk'ü anlatan binlerce kitap yazılmıştır, Atatürk'ün yaptıklarını anlatan binlerce kitap yazılmıştır fakat hiç biri bu kitap kadar sürükleyici olmamıştır Son olarak demek istediğim; Biliyorsunuz AKP hükümeti bütün milli değerlerimizle oynarken çelenk koymaları yasaklamıştı. 10 Kasım'da kim çelengini getirirse sırayla koydu. Valiliğin önünde çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

  “REKTÖRE SELAM OLSUN 2 SENEDİR 10 KASIM’DA SAAT 09.00’DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN SINAV KOYUYORLAR”

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’a buradan selam olsun sözleri ile konuşmasına devam eden Köse, “ Türkiye'nin sayılı tarihçilerinden sayın Azmi Özcan Bey’e buradan selam olsun. Kendisi törenlerde vardı ama geçen sene de yaşandı bu sene de yaşanıyor. Bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde çocuklarımızın gençlerimizin sınavları var. Saat 09.00'da sınavlar var. Her ne kadar çocuklar saat 09.05'de Atatürk'ün ölüm yıl dönümü var sınavları ertelersek deseler de kabul edilmiyor. Bu nedenle çok değerli rektörümüze bir çağrıda bulunuyorum.

 

 

Bir daha ki sene kesinlikle bu çağrımızı dikkate alsın ve bu konuda duyarlı davransın. Kendisi törenlerde nasıl ki Atatürk'ümüze saygı gösteriyorsa, Üniversite gençleri onlar bizim geleceğimiz onlar da bu saygıyı hak ediyorlar. Ben katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Yüreklerimizden ve bilinçlerimizden Atatürk sevgisini yok edemeyecekler" dedi.

  Konuşmanın ardından anma gecesi yerel sanatçı Kazım Kaya eşliğinde Atatürk'ün sevdiği şarkılar söylenerek anma töreni sona erdi.

Son Güncelleme: 11.11.2014 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle