BİEN SERAMİK'TEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Bilecik’te seramik sektöründe faaliyet gösteren BİEN Seramik A.Ş. katkılarıyla Atatürk İlkokulu’na kazandıran Konferans Salonu hizmete girdi.

18 Ekim 2016 Salı 12:31
5987 Okunma
BİEN SERAMİK'TEN ÖRNEK DAVRANIŞ
  Bilecik’te seramik sektöründe faaliyet gösteren BİEN Seramik A.Ş. katkılarıyla Atatürk İlkokulu’na kazandıran Konferans Salonu hizmete girdi.  
 
 
   Yeni hizmete giren 100 kişilik merkez Atatürk İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlen açılışa, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bien Seramik Ürün geliştirme Müdürü Nevreddin Şenyayla, Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, okul müdürü Hüseyin İşgören ve öğretmenler katıldı.
 
 
    Açılış konuşması yapan okul müdürü Hüseyin İşgören, okulla hedeflerinden birinin konferans salonu kazandırmak olduğunu belirterek, “Çocuklara sunulacak en güzel hediyelerden biri sağlıklı, sıhhatli, güzel eğitim ortamları sunabilmek olduğunu düşünmekteyim. Bizler eğitim yuvalarının bir sınıftan, dört duvardan oluştuğuna inanmıyoruz.
 
 
     Okullarımızın sportif, sanatsal, kültürel faaliyetler ve donatılar ile kurulmuş bir hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda bugün burada konferans salonumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. En iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır anlayışıyla katkılarından dolayı Bien Seramik A.Ş. adına Nevreddin Şenyayla beyefendiye çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
  “Yatırımların en güzeli eğitime yapılan yatırımlar”
 
  Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş yatırımların en güzeli eğitime yapılan yatırım olduğunu söyledi. Kendilerinin çocuklara mutlu olabilmeyi öğretmelerinin lazım olduğunun altını çizen Durmuş, sözlerine şöyle devam etti: “Mutlu olabilmenin yolu da çok soru çözmekten geçmiyor. Özellikle ilkokul çocuklarımız eğlenerek öğrenmeliler. Onlar daha oyun çağındalar. Şimdi arkadaki çocuklarımıza sorsak bir çoğu oyun oynamayı tercih edecekler. Oyun oynamak bir şey öğrenmemek anlamına gelmez.
 
 
    Çok güzel oynayarak öğrenebileceğimiz etkinliklerimiz var. Ama bunun için okullarımızda fiziki alanlara ihtiyacımız var. O yüzden böyle bir fiziki alan kazandırıldığı içinde gerçekten tebrik ediyorum. Bunun katkısı inanılmaz derecede olacak. Çünkü bizim şuan ki eğitim müfredatımız aslında 4+4 le beraber ilk dördüncü saate kadar serbest etkinlik saati, oyun ve fiziki etkinlikler gibi öğrencinin aslında eğlenerek öğrenmesine yönelik faaliyetlerdir. O yüzden bırakın çocukları koşmasınlar. Koşmasınlar derken test sorusu çözmek için koşmasınlar. Oynamak için koşsunlar.
 
 
      Onların içlerinde enerjileri var. Kendi performanslarını ortaya koyabilmeleri içinde sergilemeye ihtiyaçları var. Hatta şöyle bir anıyı paylaşmak istiyorum sizlerle. Sınıf öğretmenliği yaparken haftanın bir günü ama benim belirlediğim saatte her öğrencinin velisini sınıfa alırdım. Bir hafta bir ders saatinde bir veli, başka bir hafta bir ders saatinde başka bir veli. Bunu yapmamdaki ana amaçta şuydu. Ben şimdi öğrenciyken zaman zaman sınıfta bir şey yaptığımda aklımdan şu geçerdi.
 
 
    Şunu yaptığımda keşke annem babam bunu görse de çocuklarıyla gurur duysalar. Yani bunu hissettiğim için dedim ki başka çocuklar da bunu istiyor olabilir. O yüzden de bir öğrencinin velisini alırdım. Mutlaka o öğrenci o derste ön plandaydı. Çocukken bir şeyi başarmış olmanın hazzını yaşasın. Hepimizin anne babayız. Kargaya yavrusu şahin gelir. Hepimiz yavrumuza kusur kondurmayız. Kondurmak istemeyiz. Anne babada çocuğuyla gurur duyuyordu.”
 
 
  “BİEN Seramik’e teşekkür ediyorum”
 
  İl Müdürü Fazilet Durmuş, her öğretmenin öğrencisiyle bir bağ kurmasını gerektiğini belirterek, “Her öğretmen öğrencilere ya ses teması, ya göz teması, ya saçını okşayarak mutlaka bir bağ kurarak onlara vakit ayımalı. Ama bilin ki öğretmenlerimiz bunu yapmak için gayret gösteriyor. Herkesin motivasyona ihtiyacı var. Öğrencimizi öğretmen motive edecek ama öğretmenlerimizi de biz idareciler ederken velilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Siz öğretmenimizin ne kadar yanında olursanız ne kadar desteklerseniz emin olun çocuklarımız için bak çocuklarınız değil çocuklarımız dedim.
 
 
   Çocuklarımız için daha çok uğraşacaklardır. Kendini gösterebilme için derslik sistemi çok uygun olmayabiliyor. Böyle bir salon düzeneği etkinliklerini kendi yapabildiği, başarabildiğini ortaya koymalarını için bir fırsattır. Başka bir şey daha söyleyeyim orta sona kadar soru çözdüğümde dahil tahtaya kalkmayan bir öğrenciydim. Mümkünse kimse bana soru sormasın, kimse beni görmesin. Ama bunu bir matematik öğretmenim fark etti.  Beni devamlı derse kaldırdı. Gittiğim lisede de geldi mutlaka bu çocuğa sosyal etkinliklerde rol verin dedi. O günden bugün bu hale geldim.
 
 
     Bunun sebebi bir tane matematik öğretmenimin sosyal etkinlere katmak için koyduğu davranış. O yüzden bu sahneleri böyle sahne olarak görmeyin. Çocuklarımız şimdi burada çocuk olarak bulunacak, ileride yetişkin olarak bulunacak. Bu anlamda okullarımızın manevi olarak da maddi olarak da velilerimizin desteğine ihtiyacı var. İdarecilerimiz de öğretmenlerimiz de çocukların bizim geleceğimiz olduğu bilincindeler. 
 
 
   Yine tekrar hepinizin huzurunda okul müdürü ve ekip çalışma arkadaşlarına gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. BİEN Seramik adına Nevreddin Şenyayla beye de teşekkür ediyorum” dedi. Program; Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bien Seramik Ürün geliştirme Müdürü Nevreddin Şenyayla plaket vermesinin ardından, 4-B sınıfı öğrencisi Tuana Ertürk ‘Bu vatan kimin’ adlı şiiri okumasıyla devam etti.  
 
 
  Ardından okulun 4-c sınıfı öğrencilerinin Halk Oyunu gösterilerinin ardından yine okulun 4-B sınıfı öğrencisi Ayşegül Baylar, ‘Bayrak’ şiirini okudu. Açılış pilav dağıtımın ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 18.10.2016 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle