AVRUPA BİRLİĞİ UYUM,DANIŞMA VE YÖNLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Bilecik'te Avrupa Birliği Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı 2. Toplantısı gerçekleştirildi.

27 Haziran 2014 Cuma 13:40
1648 Okunma
AVRUPA BİRLİĞİ UYUM,DANIŞMA VE YÖNLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Bilecik'te Avrupa Birliği Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı 2. Toplantısı gerçekleştirildi.  

  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ömer Balcı ve çok sayıda halk katıldı.

  İlk olarak programda konuşan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Avrupa Birliğine (AB) katılım süreci, temel hak ve özgürlükleri kapsamını genişleten demokrasi, hukukun üstünlüğü, düşünce, ifade özgürlüğü ve insan hakları gibi alanlarda mevcut düzenlemeleri güçlendiren ve güvence altına alan bir süreç olduğunu kaydetti. Nayir, “ Ülkemizin AB katılım süreci toplumun tüm kesimlerini için alan çok kapsamlı bir süreçtir. Bu süreç ciddi bir gayret ve koordinasyon gerektirmektedir. Avrupa Birliği ve İçişleri Bakanlığımızca yerelin Avrupa Birliğine katılım sürecini daha etkin katkı sağlamasının gerekli olduğunu değerlendirmiş ve bir dizi çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarla kamuoyu nezdinde Avrupa Birliğine üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi, gerçekleştirilen yasal ve idari reformlarının tam olarak hayata geçirilmesi, AB mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel kuruluşlar tarafından verimli kullanılması amaçlanmıştır” dedi.

  Daha sonra Kültür Üniversitesi İstanbul İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Can Baydarol ile Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü AB Programı Öğretim Üyesi Derya Sevinç ile birlikte AB katılım süreci hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumun ardından program sona erdi.

 

 

 

Son Güncelleme: 27.06.2014 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle