ANITIN AÇILIŞINA İLGİ BÜYÜKTÜ

Bilecik Belediyesi tarafından kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlenmesi amacıyla gerçekleştirilen Türkmeneli Caddesi ve Kardeşlik Anıtı dualar eşliğinde açıldı.

08 Mayıs 2014 Perşembe 19:32
1796 Okunma
ANITIN AÇILIŞINA İLGİ BÜYÜKTÜ

 Bilecik Belediyesi tarafından kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlenmesi amacıyla gerçekleştirilen Türkmeneli Caddesi ve Kardeşlik Anıtı dualar eşliğinde açıldı.

Bilecik Bahçelievler mahallerisnde bulunan Türken caddesi ve Kardeşlik anıtı protokol katılımı ile dualar eşliğinde açıldı. ''İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın'' sözü ile insana verilen öneme de vurgu yapılan anıtın açılışında Bilecik Vali Yardımcı Metin Çınar, Süleyman Deniz, Bilecik Belediye Başkan Yardımcı Nihat Can, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İlçe Kaymakamları, Kelkük Vakfı Başkanı Suphi Saatçi, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Mahalle muhtarları, Belediye Meclis üyeleri, Siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılış Bilecik Mehteran takımın gösteri ile başladı. Yapılan mehteran gösterisinin ardından Bilecik Belediye Başkan Yardımcı Nihat Can, bu topraklar Türk ve İslam topluluğu açısından son derece önemli bir başlangıca ev sahipliği yapmış olduğunu belitti. Can. " Bu topraklar Osmanlı ulu çınarının filizlenmesine, Türk Cumhuriyeti güneşinin doğmasına beşiklik etmiş, birlik, beraberlik ve kardeşlik hamurunun karıldığı müstesna yerlerdir.Bilecik Osmanlı Devletinin kurulduğu ve aynı zamanda manevi kurucuların meftun bulunduğu bu topraklar olduğunu bilmek bizlere büyük guru vermektedir.Bugün bizlere böylesine şanlı bir eserin Bileciğimize çok yakıştığını, büyük bir hayranlıkla izlenmesini son derece büyük guru kaynağı olduğunu düşünüyoruz " dedi.

Konuşmanın ardında Kerkük Türmeni olan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, Üniversitenin Azmi Hoca ile çok güzel bir renk aldığını belirtti. Bakır, " Üniversite bir şehri güzelleştirmek gelişmektir. Birinci amaç üniversitenin kurulması şehrin gelişimi için olur. Bizde bunu yapıyoruz, bu bizim  vazifemiz ve boynumuzun borcudur. Şehirler arasında şiirler yazılmıştır. Mesala bizim Kerküt'le, Erbil ve Bağdat arasında şairler devamlı şiirler yazarlar. Bir şairimiz bir şiirinde şöyle diyor, " İki şehir bilirim, birbirine yakın, iki şehir bilirim, kalpten yaralı, ikiside birbirine yürekten bağlı" şimdi Bilecik Osmanlının manevi şehri, çok önemli şehirimiz. Kerkük'te burası gibi, zamanında izdirap çeken bir şehirdi Bilecik, gelmişler yıkmışlar yakmışlar burları. Bizim Kerküt'tede bu sıkıntılar yaşanıyor. Şehirlerin bu kaderleri birbirine benziyor. Bu açıdan bu anıt bir hayaldi ilk önce hayal kurduk. Sayın Rektörümüz ile bu konuyu paylaştık ve daha sonra Belediye Başkanımıza bu konuyu açtık. Başkanımız bizim hayalimizi gerçeğe dönüştürdü. Bu konu ile alakalı duygulandım ve Kerkük'ün hoyratları meşhurdur. Bende bir kaç hoyrat yazdım. " Bilecik'ler şanlı Türkmen yurdudur Kerkük'ler Bilecik'ler, Bilecik'ten Kerkük can Bilecik'ten, yüzlerce selam olsun Kerküt'den Bilecik'ten. Bilecik'siz Kerkük biz Bilecik'siz, hiçbir iş sonuç vermez Kerkük'süz Bilecik'siz" hoyratı ile konuşmalarına son verdi.

Son olarak konuşma yapan Kerkük Vakıfı Başkanı Suphi Saatçi, bugün çok büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirtti. Saatçi, " Anavatanımızın doğduğu, kalbinin olduğu bir yerdeyiz. Bu mübaret topraklarda Bilecik'teyiz ve bizim babamızda burada yatıyor. Ertuğrulgazi Hazretleri, Türkenlerin piri, Osmanlının doğuşunu hazırlayan büyük fikir ve öngörü sahibi olan bu insanların bu topraklarda olması bizlere büyük güç veriyor " dedi.

Konuşmanın ardından mehtaran takımının "Baş Koymuşum Türkiyemin Yoluna" parçasını çalmasının ardında Şahdan Turhan hocanın okuttuğu dua sonrası Türkmen caddesi ve Kardeşlik Anıtı protokolün kurdele kesimi ile açıldı.

Açılışın ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Azmi Özcan ise, kardeşliğin sınır tanımadığı, bugün ayrı sınırlarda olsak da gönüllerimiz sınır tanımadığı için sadece Bilecik'e değil Türk Dünyasına mesaj göndercek bir anıt olduğunu belirtti.

Açılışın ardında açılışa katılan vatandaşlara pilav ikramı yapıldı. Yurt dışından gelen Kerkük Türkmenler ise anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.


 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 08.05.2014 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle