AHMET YAPRAK AK PARTİ BİLECİK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

AHMET YAPRAK AK PARTİ BİLECİK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

05 Mart 2015 Perşembe 06:30
3142 Okunma
AHMET YAPRAK AK PARTİ BİLECİK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

ÖZ GEÇMİŞ

 

 Ahmet Yaprak, 1964 yılında Osmanlı Cihan Devleti’nin kuruluş tohumlarının atıldığı Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde doğdu. İlkokulu memleketinde bitirdi. Sincan’da başladığı orta öğrenimini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. 1990-1991 yıllarında ticarete başladı. Hâlen kendi kurduğu inşaat şirketiyle iş hayatına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Yaprak İngilizce ve Arapça bilmektedir.

 

SİYASİ FAALİYETLERİ

 

Siyasi çalışmaları, üniversite öğrenciliğinin ilk yıllarından itibaren Anavatan Partisi Gençlik Kollarının kurucu üyeliğiyle başladı. Aynı partinin değişik kademelerinde sorumluluklar üstlendi. Bu yıllarda rahmetli Turgut Özal’la çalışma imkânı buldu. “12 Eylül Darbesi’nden sonra Türk Demokrasi Vakfında arkadaşları ile birlikte önemli çalışmalar yürüttü. 1986-1987 yıllarında demokratikleşme ve insan hakları için gerçekleştirilen öğrenci hareketleri içinde etkin rol aldı. 1999 yılında Bilecik ve civarında yapılan ön seçim sonucu birinci sıradan Anavatan Partisi Bilecik milletvekili adayı oldu. 1999 yılında Anavatan Partisi, ülke genelinde büyük oy kaybetti. Buna rağmen aldığı oy oranıyla partisinin aldığı oy oranının çok üzerine çıkmayı başardı. Seçimler sonrasında hemşerileriyle diyaloğunu kesintisiz sürdürdü. Yöre insanının hizmetine, tüm imkânlarını seferber ederek her an koşmaya hazır tutumuyla onların takdirini kazandı. Anavatan Partisi Üst Kurul delegeliği, MKYK üyeliği, Genel Başkan Baş Danışmanlığı,  Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevleri ifa etti. AK Parti vizyonuyla Yeni Türkiye’nin inşasında görev almak ve milletine gönüllü hizmetkâr olmak için aktif siyasete Adalet ve Kalkınma Partisinde devam etme kararı aldı. Halen AK Parti Ankara İl Başkanlığında Baş Danışman olarak görev yapmaktadır. “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir.” anlayışıyla ve samimi gayretle çalışmalarına devam etmektedir.

 

ÜYESİ BULUNDUĞU KURULUŞLAR

 

 

Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Vakfı, Türk Eğitim Derneği ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu üyesidir.

Son Güncelleme: 05.03.2015 06:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle