AHİLİK HAFTASI MESLEK GÖSTERİSİ

Bu sene 27'ncisi kutlanan ahilik kutlamaları devam ediyor.

23 Eylül 2014 Salı 07:26
1561 Okunma
AHİLİK HAFTASI MESLEK GÖSTERİSİ

Bu sene 27'ncisi kutlanan ahilik kutlamaları devam ediyor.  

 

 

  Hafta boyunca devam edecek programın 2'nci gününde Kültür Sitesi Parkı önünde 'Kuaförlük Meslek Gösterisi' yapılırken çevredeki vatandaşlar ücretsiz olarak traş edildi.

  Konuyla alakalı açıklamada bulunan İl Sanayi Ticaret Müdürü Şinasi Balta, Bu yıl 27'ncisi kutlanan Ahilik programının geçmiş yıllara dayalı olduğunu belirtti. Balta, " Ahiliğin en güzel şeyi başkasının ayıbını örtmektir.

 

 

Başkasına yardımcı olmaktır. Ahilerle bir iş veya ticaret meslek sahibidir. Ahi demek diğer anlamda kardeş demektir. Ahiliğin geçmişi Bin 171 yılına dayanan kurucusu Ahi Evran olan ve temeli Kayseri’de atılan esnaf kültürüdür. Bizde bugün 27  incisini kutluyoruz. Bu vesile ile esnaflarımızın ahilik haftasını kutluyorum ben tekrar. Kutlamalarımız devam edecektir" dedi.

   Bugünkü program saat 15:00'da okullar arası ahi koşusu ve saat 16:00'da ahi helvası dağıtımı ile son bulacak.

Son Güncelleme: 23.09.2014 07:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle