AÇILAN KERMESLERE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Bilecik’te açılan kermesler vatandaşların yüzünü güldürürken, yaygınlaşan uygulama esnafın tepkilerine neden oluyor.

04 Haziran 2015 Perşembe 08:12
1450 Okunma
AÇILAN KERMESLERE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

 Bilecik’te açılan kermesler vatandaşların yüzünü güldürürken, yaygınlaşan uygulama esnafın tepkilerine neden oluyor.  

 

 

  Bilecik Kültür Sitesi’nde her hafta ayrı ayrı bir öğrenci yurdu, vakıf, dernek adı altında açılan kermeslere vatandaşlar memnun kalırken, esnaf ise tepki gösteriyor. Şuna Kültür Sitesi’nde bir hafta boyunca hizmet edecek Muradiye Vakfı Kermesi ’ne halktan çok yoğun ilgi geldiğini belirten vakıf yetkilisi Adnan Öztürk, “Halkımızın teveccühü ve ilgisi çok güzel. Bizlerden çok memnunlar ve hiçbir sıkıntımız yok Allah’a şükür. Bizim kermesimizde ağırlık olarak satılan şeyler yiyecek üzerine. Yapılanların yüzde 90’ı ise el emeği göz nuru. Biz burada sıfır eşyalar satıyoruz ve hiçbir şekilde ikinci el eşya almıyoruz. Gelen bağışlarla inşaatı devam eden yurdumuzu seneye tamamlayıp 50 öğrencimizi oraya yerleştireceğiz. Bizim kermesimiz tamamen yardım amaçlıdır” dedi.

 

 

  “HALK ARTIK KERMESE DOYDU”

 

  Muradiye Vakfı Gönüllüsü olan Gülçin Yavuz ise, satışların çok güzel olduğunu belirtti. Yavuz, ”Satışlarımızın yine aynı şekilde olmasını bekliyoruz. Dün çok güzel oldu, bugün de çok güzel oldu ve yarın da bu şekilde olacağına inanıyorum. İnşallah insanların da gayretleriyle devam edecek satışlarımız. Halk artık kermese doydu. Mayıs ayının sonundan beri kermes yapılıyor. Ama Allah’a çok şükür herkese Rabbim nasibini veriyor” dedi.

 

 

  ESNAF TEPKİLİ

 

  Kurulan kermeslerinin amaçlarından fazlasını sattıklarını belirten bazı Bilecikli esnaflar, “Kermeste domates, biber, kıyafet, ayakkabı hatta iç çamaşırı bile satmaya başladılar. Bize açıkta gıda sattırmayan yetkililer kermeslere bakmıyorlar. Kermeslerde açıkta yiyecek satışı gerçekleştiriyorlar, kimse ses çıkarmıyor. Bütün yaz boyunca çeşitli amaçlar ile kurulan kermesler biz esnafların belini büküyor. Yetkililerin bu konuya bir an önce çözüm bulması gerekiyor” dediler.

  

Son Güncelleme: 04.06.2015 08:12
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHalkTepkiKermes
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle