8 AYDIR DERNEK BİNALARI OLMAYAN GAZİLERİ PROTOKOL ÜYELERİ YALNIZ BIRAKMADI

1921 yılında kabul edilen 19 Eylül Gaziler Günü Bilecik’te de kutlandı.

19 Eylül 2015 Cumartesi 06:33
1517 Okunma
8 AYDIR DERNEK BİNALARI OLMAYAN GAZİLERİ PROTOKOL ÜYELERİ YALNIZ BIRAKMADI

1921 yılında kabul edilen 19 Eylül Gaziler Günü Bilecik’te de kutlandı.  

 

 

  Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da başlayan 19 Eylül Gaziler Günü programı, Bilecik Valiliği, Bilecik Garnizon Komutanlığı, Bilecik Belediyesi ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin Atatürk Anıtı önüne çelenk koyarak başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu devam eden 19 Eylül Gaziler Günü, konuşmalar ve okunan şiirler ile devam etti.

 

 

  “GAZİLİK ÇOK KIYMETLİ BİR MANEVİ DEĞERDİR”

 

  Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM)’nde Gazi unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nün bütün Türk milleti tarafından kutlanmakta olduğunu belirtti. Durak, “İki devlet arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı çıkan savaşa katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerlerden savaşta hayatını kaybedenlere şehit, yaralananlara malul gazi, sağ olarak dönenlere ise muharip gazi denilmektedir.

 

 

 Bu unvanlar devlet adına TBMM tarafından verilmektedir. Yüce Türk milleti nezdinde şehitler nurlu, gaziler onurlu kişiler olarak görülmektedir. Gazilik alınıp satılabilen ya da başkasına devredilebilen bir unvan olmayıp ömür boyu taşınılacak çok kıymetli bir manevi değerdir. Biz gaziler bu unvanı almak için süngünün ucunda, mermilerin vızıltısında, mayın tarlalarının içinde bombaların dehşetinde kaldık. Çok zorlu sıkıntılı saatler günler aylar geçirdik, çok acı çektik. Yüce ulusumuz gözlerimizin önüne geldi, acılarımızı unuttuk, ‘’Vatan ama hep vatan’’ dedik. Helal olsun akan ve akacak kanlarımız vatana dedik. Kollarımız arasında şehit olan arkadaşlarımızı, erlerimizi, komutanlarımızı kucakladık. Açık giden gözlerini ellerimizle kapattık. Kefen olduk, Niye ben şehit olamadım diye gözyaşı döktük.

 

 

 Sonunda gazamız mübarek oldu. Uğrunda savaştığımız devlet ve ulusumuz bizleri unvanların en asili, en şereflisi olan gazilik unvanı ile onurlandırdı. Ulusal değer olmanın onuru ve gururu içerisindeyiz. Türk milleti ve vatanının düşmanlarına karşı şerefi ile canını esirgemeden vatanını korumuş, mücadele vermiş aziz şehitlerimizin, hayatta olmayan gazilerimizin ve halen yaşamını sürdürmekte olan bütün gazilerimizin Gaziler Günü’nü Kutlar selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

 

 

  “KAHRAMAN GAZİLERİMİZ, SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”

 

  2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görev yapan Jandarma Üsteğmen Doğukan Ergüzel ise, bugün özgürlük ve bağımsızlık uğruna canını seve seve feda etmeye ant içmiş, gazi olmuş vatan evlatlarını anmak, Türk milletinin yüceliğini dünyaya bir kez daha haykırmak ve tarihe geçenlerin ebedileşen hatıraları önünde saygıyla eğilmek için toplandıklarını söyledi. Kahraman gazilere olan minnet ve şükran duygularını dile getirmek ve canları pahasına yürütmekte oldukları vatan görevini aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini bir kez daha ifade etme günü olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Hepimizin çok iyi bildiği gibi vatan aşkı her Türk’ün en büyük tutkusudur. Şair Mehmet Akif milletimizin vatan sevgisini; ‘Canı cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin beni tek vatanımdan dünyada cüda’ satırlarıyla dile getirmiştir. Türk milleti; Tarih boyunca istiklal ve birliğine kast eden, gerek dışarıdan, gerekse içeriden gelen her türlü tehdit ve saldırıyı yok etmesini başarmış, Birinci Dünya Savaşı’nda Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristle mücadelede kahramanlık destanları yazarak, birçok şehitler ve gaziler vermiştir. Yurdumuzu ve bizleri bu günlere getirmiş olan asil ecdadımızla ve kahraman gazilerimizle gurur duyuyoruz. Yüce Türk milletinin birer ferdi olarak; bizler, aziz ve kahraman gazilerimizin bilmelerini isteriz ki, onlardan devraldığımız bu şanlı bayrağı aynı gururla dalgalandırmak ve bizden sora gelecek olan nesillere de aynı gururla devretmek için son nefesimize kadar yılmadan çalışacak, icabında vatan ve bayrak uğrunda, gözümüzü kırpmadan vücudumuzu siper edeceğiz.

 

 

 Her Türk evladı atalarından devraldığı bu şanlı, kutsal emaneti daha mükemmel olarak gelecek nesillere teslim etmek, düşünce ve kararlılığıdır. Kahraman gazilerimizi sizler ve şehitlerimiz, kutsal vatan görevinin en yücesini yaptınız, sizlerle gurur duyuyoruz. Yüce Türk milleti daima yanınızdadır ve yanınızda olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ulu önderimiz olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunarım” dedi.

 

 

  Konuşmanın ardından 2 öğrenci tarafında okunan şiirler sonrası program sona erdi. Programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Vali Yardımcıları, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, Bilecik 2. Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, şehir aileleri ve askeri erkan katıldı.

 

 

  Öte yandan, geçtiğimiz Ocak ayında yağan yoğun kar sonrası çatısı çöken ve 8 aydır kullanılamaz halde bulunan Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği için geçtiğimiz gün yardım kampanyası başlatılmış, derneğe Bilecik Türk Kızılay’ı sahip çıkarak, 2’inci katını derneğe kullanması için vermişti.

 

Son Güncelleme: 19.09.2015 06:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle