30 YILLIK SEVEN ÇARŞISI'NA İLK KEPÇEYİ BAŞKAN YAĞCI VURDU

1987 yılında yapımı tamamlanan dönemin Anavatan Partisi'nden Bilecik Belediye Başkanı olan Mehmet Seven tarafından yaptırılan ve adı verilen Seven Çarşısı'nın yıkımı için ilk kepçeyi Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı vurdu.

12 Temmuz 2016 Salı 10:44
1813 Okunma
30 YILLIK SEVEN ÇARŞISI'NA İLK KEPÇEYİ BAŞKAN YAĞCI VURDU

    1987 yılında yapımı tamamlanan dönemin Anavatan Partisi'nden Bilecik Belediye Başkanı olan Mehmet Seven tarafından yaptırılan ve adı verilen Seven Çarşısı'nın yıkımı için ilk kepçeyi Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı vurdu.  

 

 

    Yaklaşık 30 senedir içinde büyüklü küçüklü bir çok dükkanı barındıran ve geçmişte peynir pazarı olarak nitelendirilen Seven Çarşısı'nın yerine yapılacak Kent Meydanı projesi kapsamında yıkımına başlanırken, ilk kepçe darbesini Başkan Yağcı vurdu. Yaklaşık 1 hafta içerisinde yıkım ve hafriyat çalışmalarının sona ereceği Seven Çarşı'nın yıkımı öncesi bir açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu çarşıyı yapan dönemin Bilecik Belediye Başkanı Mehmet Seven'e teşekkür etti. Bilecik için güzel bir gün olduğunu ifade eden Yağcı, “Bilecik için çok önemli olan ve büyük hizmetler yapmış, şehrimizin ticari anlamında büyük katkılar sağlamış bir yapıyı yenilemek için yıkmak için toplandık.

 

 

    Gerçekten şehrimizin bu zamana kadar ki ticari hayatında esnaflarımız açısından, ticari erbaplarımız açısından, insanımız açısından büyük rol oynadı ama artık şehirler değişiyor ve gelişiyor. Bu değişime, gelişime ayak uydurmamız lazım. Şehirlerin yeni ihtiyaç alanları ortaya çıkıyor. Tabi yapılar eskiyor. O dönemde güzel olan mükemmel olan yapılar o ihtiyaçları karşılayamıyor. Bugünün şartları konusundan bakıldığında yetersiz konuma geliyor.

 

 

   Biz Bilecik'imizde yeni ticaret alanları yeni meydanlar yeni otopark alanları oluşturma noktasında şehrin merkezinde çok önemli konumda olan bu yapıyı, Seven Çarşısı'nı yıkma konusunda karar aldık. İşte bugün nasip olursa buranın yıkımını gerçekleştireceğiz. Yıkım şirketimizle birlikte buranın hafriyatı bir hafta içerisinde temizlenecek ve zemin boş hale getirilecek” şeklinde konuştu.

 


 

  “BU YIL BİTMEDEN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

 

   Bu yıl bitmeden yıkılan alana yapılacak olan projenin temelini atacaklarını belirten Yağcı, “Bu çalışmada yapacağımız şeylere ilişkin sizlere kısaca da notlar aktarayım. Bütün etrafını düzenleme alanı içerisine alacak bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Öncelikle bu alanda şehrin otopark sorununu çözebilecek bir otopark düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Şehrimizde meydanlarımız yetmiyor artık genç nüfusu fazla olan bir şehiriz.

 

 

     İnsanlarımız çarşıya çıktığında kıyıda köşede ezilip büzülmeden rahatça meydanında gezebileceği oturabileceği, dolaşabileceği, görsellikleri olan bir meydanı kazandıracağız. Yine bu alan içerisinde burası Bilecik'in ticaret anlamında kalbi olan bir nokta. Belediyemizin bu ticari anlamda bu gelirimizin eksilmemesi noktasında ciddi bir ticari alanı da burada belediyemize ve halkımıza kazandıracağız. Bu üç konsepti bir araya getirecek ve görselliğiyle şehre yeni bir hava katacak, vizyon katacak bir projeyi ortaya koyuyoruz” dedi.


 

   “BELEDİYE OLARAK KENDİMİZ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

 

  Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Seven Çarşısı’nın yerine yapılacak projenin çalışmalarının bir noktaya geldiğini söyledi. Ama bu çalışmanın bir nihayete ermediğini aktaran Yağcı, şunları söyledi: “İnşallah bunu belediye olarak değişik alternatiflerde düşünüyoruz. Bu yapıları belediye olarak kendimiz yapıp ekonomik anlamda değerlendirmesi gereken noktalarda da belki bir kısmını proje üzerinde satacağız, kiralayacağız, diğer şeyleri gerçekleştireceğiz. Belediye olarak kendimiz bunları yapmayı düşünüyoruz.

 

 

    Çalışmalar içerisinde bazen takdir edersiniz ki öyle bir teklif gelir öyle bir şey olur ki birlikte yapmak kamunun menfaatine daha uygun düşerse de geçen zaman içerisinde o alternatifleri de değerlendirebiliriz. Bilecik'in hem ticaret anlamında hem sosyal hayat anlamında bugün gerçekten önemli bir olaya hep birlikte şahitlik ediyoruz. Aslında bu bir bitiş değil, bu binanın yıkılması bir bitiş değil bir başlangıç, yeni bir başlangıç.

 

 

    Bu başlangıcın şimdiden şehrimize, insanımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. En kısa süre içerisinde burada çok güzel, özel düzenlemelerle şehrimize renk katacak, ticaret alanlarımızı canlandıracak, insanımıza ferahlık verecek bir çalışmayı hep birlikte gerçekleştireceğiz.

 


 

  MEHMET SEVEN'İN ADI YENİ YAPILAN YERDE KULLANILACAK MI ?

 

  “Mehmet Seven’in adının yeni yapılacak projede kullanacak mısınız?” sorusuna cevap veren Yağcı, “Şuanda öyle bir proje yok. Zaman içerisinde şartlar içerisinde değerlendirilir. Mehmet ağabey şehrimiz açısından önemli bir sima. Belediye Başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış bir sima.

 

 

   Onun adı zaten gönüllerimizde yaşıyor yaşamaya da devam edecek ama böyle bir olay meclisimizin gündeminde gerçekleşecek bir şey. Biz işin esasına bakıyoruz. İsim olayı daha sonra düşünülecek yapılacak bir olay” diye konuştu.

  Yıkımı vatandaşlar meraklı gözlerle izlerken, Başkan Yağcı’yı belediye meclis üyelerinin bir kısmı da yalnız bırakmadı.

 

 

Son Güncelleme: 12.07.2016 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle