2014 YILININ SON BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI 4 SAAT SÜRDÜ

Bilecik Belediye Meclisi, 2014 yılının son meclis toplantısını Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında gerçekleştirdi.

03 Aralık 2014 Çarşamba 08:51
1042 Okunma
2014 YILININ SON BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI 4 SAAT SÜRDÜ

Bilecik Belediye Meclisi, 2014 yılının son meclis toplantısını Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında gerçekleştirdi. 

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında 8 gündem maddesi görüşüldü. İlk gündem maddesi olarak, 2015 yılında uygulanacak olan ücret ve tarifeler ile ilgili Ücret ve Tarife Komisyonunun raporunun görüşülmesi gündem maddesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Ücret ve Tarife Komisyon üyeleri tarafından belirlenen ücret ve tarifeler yüzde 10’luk artış oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

 2’inci gündem olarak, mülkiyeti belediyeye ait gayrimenkullere 2015 yılında uygulanacak kira bedelleri ile ilgili Kira Tespit Komisyonu raporunun görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 3’üncü gündem maddesi olarak, 2015 Yılına ait Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi. 4’üncü gündem maddesi olarak, Belediyemizin 2015 Yılı Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi. Bu gündem maddesinde 18 maddelik bütçe kararnamesi ek tek okunarak hepsi oylamaya sunuldu.

 

 

 Bu oylama sonucu bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi. Bilecik Belediyesinin 2015 yılı tahmini bütçesi 59 milyon olarak belirlendi. 5’inci gündem maddesi, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin birinci fıkrasının B bendi gereğince birimlere ait bütçelerden ödenek aktarılması hususunun görüşülmesi konusunda Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk meclis üyelerini bu konu hakkında bilgilendirdi. Bu bilgilendirme sonrası 5’inci gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. 6’ncı gündem maddesi olarak, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 24. Maddesi gereğince belediyede 2015 yılında kullanılacak geçici iş pozisyonlarının belirlenmesi maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

 7’inci gündem maddesi olarak, imar konularının görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi. İmar konuları hakkında Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, meclis üyelerini bilgilendirerek belediyece yapılacak ola imar konuları hakkında slayt eşliğinde anlattı. Bu anlatım sonrası imar konuları oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

 Son gündem maddesi olarak, Başkanlıkça ve Meclis Üyelerince getirilecek konularda ise Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri tarafından 11 adet cevaplandırılması üzerine soru önergesi verildi. Meclis Başkanı Yağcı, saatin çok geç olduğunu ve bu soruları cevaplayıp kendilerine gönderileceğini belirtti. Bunun üzerine CHP üyeler verilen 11 maddeli soruların okunması talep etti. Bunun üzerine Başkan Yağcı, tek tek soruları okuyarak 2014 yılının son meclis toplantısı gündemi kapattı.

 

MECLİS TOPLANTISINDA YAŞANAN TÜM AYRINTILAR VİDEOMUZDA

 

 

Son Güncelleme: 03.12.2014 08:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle