14 AY ÖNCE ÇATISI ÇÖKEN BİLECİK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ BİNASI YENİLENDİ

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinin, 14 ay önce yoğun kar yağışı sebebiyle çöken çatısıyla kullanılmaz hale dernek binası yenilenerek hizmete girdi.

17 Mart 2016 Perşembe 12:46
1456 Okunma
14 AY ÖNCE ÇATISI ÇÖKEN BİLECİK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ BİNASI YENİLENDİ

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinin, 14 ay önce yoğun kar yağışı sebebiyle çöken çatısıyla kullanılmaz hale dernek binası yenilenerek hizmete girdi.

 

 

  Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini doğal afetler sonucunda kullanılmaz hale gelmiş, derneğin eşyaları ve mobilyaları geçici olarak binanın yanı başındaki umumi tuvalete bırakılmıştı. Bu durum karşısında Bilecik Kızılay Şubesi Başkanı Selami Çınar, binalarının üst katını boşaltarak Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini tahsis etmişti. Derneklerinin taşıma esnasında bir açıklama yapan Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini Başkanı Hayati Durak, dernek binalarının kullanılmaz halde olduğunu ve Bilecik'te faaliyet gösteren bütün kurumlardan yardım etmeleri yönünde taleplerinin bildirmişti.

 

 

   Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Göksel Balcı, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği binasında 6 ay önce incelemelerde bulunmuşlardı. Bu incelemelerin ardından 6 ay gibi kısa bir sürede yenilenen Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinin açılışına Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Yardımcısı Nihat Can, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, TSO Başkanı Fevzi Uzun, dernek binasında yapımında yardımları bulunan firma temsilcileri, dernek üyeleri ile aileleri katıldı.

 

 

  “HEPSİNE ŞEHİTLERİMİZ ADINA, GAZİLERİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

  Kurdele kesimi önce konuşma yapan Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini Başkanı Hayati Durak, bir sene önceki yağan karlar nedeniyle dernek binalarının kullanılamaz hale geldiğini ve bunun üzerine basın vasıtasıyla Bilecik halkından yardım istediklerini belirtti. Durak, ''Bilecik TSO, TSO Başkanı Fevzi Uzun ve yönetim üyeleri beni aradılar ve 'ufak ufak yardım toplamana gerek yok, biz TSO olarak orayı onanır, tamir eder ve kullanılacak hale getiririz' dediler. Bu anlamlı güne şehitleri anmaya bir gün kala bitirdiler ve bize de burayı teslim ediyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Hepsine şehitlerimiz adına, gazilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

  Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise, fedakarlıkların en büyüğünü yapan şehitlerin ve gazilerin imkanların da en büyüğüne sahip olduklarını söyledi. 

 

 

  Konuşmanın ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek, dernek üyeleri ile bir süre sohbet ettiler. Öte yandan, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'nin yenilenmesinde ve onarım yapılmasında katkı sağlayan firmalara protokol üyelerince Teşekkür Belgesi verildi.

 

 

Bu esnada bir gazinin TSO Başkanı Fevzi Uzun'a sarılıp “Sen tam bir Osmanlı torunusun, adamsın” demesi gözlerden kaçmadı.

 

Son Güncelleme: 17.03.2016 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle