120 METREKARE EV İÇİN 1 OTOPARK ZORUNLU OLACAK

Ülke genelinde otopark sorununa çözüm getirmek için hazırlıklarında son aşamaya gelinen yeni otopark yönetmeliği, 31 Mart tarihinde yürürlüğe girecek.

16 Mart 2021 Salı 12:04
486 Okunma
120 METREKARE EV İÇİN 1 OTOPARK ZORUNLU OLACAK

Ülke genelinde otopark sorununa çözüm getirmek için hazırlıklarında son aşamaya gelinen yeni otopark yönetmeliği, 31 Mart tarihinde yürürlüğe girecek. Herkesin beklediği bu yeni düzenleme ile her daireye bir otopark şartı yerine dairelerin büyüklüklerine göre otopark yapılması zorunluluğu devreye giriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm taraf ve paydaşların görüşleri de alınarak yapılan değişikliklerle yönetmelikte yeni taslağa göre, 80 metrekareden küçük her 3 daire için en az 1 otopark, 80 ile 120 metrekare arasındaki her 2 daire için en az 1 otopark, 120 ile 180 metrekare arasındaki her daire için en az 1 otopark ve 180 metrekare üzeri her daire için 2 adet otopark yeri ayrılması hükmü getirilecek.Mekanik imkanıkomşu ile ortak,elektrikli araç sisteme girdi.

Son Güncelleme: 16.03.2021 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle