YENİ DÜZENLEME! YAPILANDIRMADA GERİ SAYIM

TBMM Genel Kurulu’nda, İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Haziran 2021 Perşembe 10:39
332 Okunma
YENİ DÜZENLEME! YAPILANDIRMADA GERİ SAYIM

TBMM Genel Kurulu’nda, İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

Öte yandan yapılandırma kanunu da önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vatandaşların çeşitli kamu kurumlarına 30 Nisan’a kadar olan bazı borçlarının yapılandırılmasını düzenleyen kanun, firmalara da matrah artırım yoluyla vergi barışı getiriyor. Yasanın getirdiği düzenlemeler şöyle: Ticari ve ekonomik bütünlük arz eden ya da bir bütün hâlinde satıldığı takdirde daha yüksek gelir elde edileceği anlaşılan mal ve haklar ile bu mal ve hakları bünyesinde bulunduran işletmeler bir bütün olarak satılacak. Bir bütün olarak satış gerçekleşmezse mal ve haklar ayrı ayrı satılacak.

Rehinli malın konkordato projesine göre işletme tarafından kullanılması öngörülmüyor veya kıymeti düşecek ya da muhafazası masraflı olacak ise yasadaki usule göre satışına izin verilebilecek.

Satış gelirinden rehinli alacaklıya rehin miktarı kadar ödeme yapılacak. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak.

Kredi kurumları tarafından verilen krediler de dahil olmak üzere geçici mühlet kararından sonra komiserin izniyle akdedilmiş borçlar, adi konkordatoda, konkordato şartlarına tabi olmayacak, temerrüt halinde mühlet sırasında dahi icra takibine konu edilebilecek ve rehinli alacaklardan hemen sonra, diğer bütün alacaklardan önce ödenecek.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle