Trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 1 aya çıkarıldı

MELİH SÜNETCİ
MELİH SÜNETCİ
31 Ocak 2024 Çarşamba 18:14
72 Okunma
Trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 1 aya çıkarıldı

Trafik cezaları ve idari para cezalarında indirimli ödeme süresi artırıldı. Daha önce 15 gün olan indirimli ödeme süresi bir aya çıktı. 

Trafik cezaları ve idari para cezaları, kesilmelerinin üzerinden iki hafta içinde ödenmesi durumunda dörtte bir indirim uygulanıyordu. Bu uygulamada değişikliğe gidildi.

Trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 1 aya çıkarıldı

İçişleri Bakanlığının "Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yürürlüğe giren düzenlemeyle daha önce uygulanan yöntemde değişiklik yapıldı. Buna göre; trafik cezaları, kesilme tarihinden itibaren bir ay içinde ödenirse erken ödeme indirimi uygulanacak.

Erken ödeme indirimi daha önce dörtte bir şeklindeydi. Bu ifade de değiştirildi. Yeni yönetmelikte dörtte bir yerine yüzde 25 ifadesi kullanıldı. Yani erken ödemede cezada yüzde 25 indirim yapılacak.

İdari para cezalarında da geçerli

İdari para cezaları da trafik cezaları gibi, kesilme tarihinden itibaren bir ay içinde ödenirse yüzde 25 indirime tabi olacak.

Yönetmelik bugünden itibaren uygulamaya konuldu. Bugünden itibaren trafik cezaları ve idari para cezaları, kesilme tarihinden itibaren bir ay içinde ödenirse yüzde 25 indirim yapılacak.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep ERTÜRK 2024-02-01 10:23:28

Hayırlı olsun inşAllah kardeşim, yürekten inanıyorum,her türlü fedakarlığı yaparak Beşiktaş mahallesine çok şey katacağına,şayet seçilemezsen hiç üzülme, kaybeden Beşiktaş mahallesinde ikamet eden seçmenler olacaktır. Allah cc sağlık ve esenlik versin inşAllah kardeşim

banner22

resim yükleresim yükle