TEMA VAKFI'NDAN BİLECİK TEMASLARI

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Muratdere Köyü Kültür ve Doğal Çevre Koruma Derneği ve Küre Köyü Sürdürülebilir Yaşam Derneği ile bir araya geldi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Mart 2024 Cuma 13:09
73 Okunma
TEMA VAKFI'NDAN BİLECİK TEMASLARI

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Muratdere Köyü Kültür ve Doğal Çevre Koruma Derneği ve Küre Köyü Sürdürülebilir Yaşam Derneği ile bir araya geldi.  


 

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Eylem Tuncaelli, Proje Koordinatörü Onur Küçük, Savunuculuk Koordinatörü Dijan Balkaroğlu, Marmara Bölge Koordinatörü Yaren Kahraman ve TEMA Vakfı Bilecik İl Temsilcisi Mesut Kaplan, Söğüt ve Bozüyük'te bir takım ziyaretler yaptı.


  Muratdere Köyü Kültür ve Doğal Çevre Koruma Derneği ve Küre Köyü Sürdürülebilir Yaşam Derneği ile bir araya gelen Ataç, “Yaşananlar doğada büyük bir tahribata neden oluyor. İliç’teki faciayı Bilecik yaşamasın, yaşamamalı. Türkiye'de vahşi madencilik yapılmasını istemiyoruz” dedi.
  Bilecik İl Temsilcisi Mesut Kaplan “Söğüt OSB Genişleme Alanında yapılan faaliyetlerin tarım ve sulama alanlarına zarar vereceği kanaatindeyiz. Sulama göledinde kullanılan suların da diğer tarım alanlarını etkileyeceği ayrıca gözlemledik. Bu alanın OSB olması sonucunda ise çarpık şehirleşme olacağı öngörülmekte ve dolaylı olarak Bilecik'teki turizmi baltalayacak bir etki bırakacaktır. Küre Köyü Sürdürülebilir Yaşam Derneği ile Söğüt’teki Altın Madeni faaliyetlerinin toprak ve su başta olmak üzere doğal varlıklarımıza olan etkilerini değerlendirdik" dedi.

Son Güncelleme: 29.03.2024 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle