TARİHİN EN BÜYÜK ZAMMINA TEPKİ YAĞIYOR!

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yapılan zam ile ilgili basın açıklaması yayınladı.  

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Temmuz 2023 Perşembe 10:59
265 Okunma
TARİHİN EN BÜYÜK ZAMMINA TEPKİ YAĞIYOR!

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yapılan zam ile ilgili basın açıklaması yayınladı.  

 Aydeniz, kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalışan esnafın içinde bulunulan ekonomik sıkıntılar ve maliyet hesaplarında yaşanılan sıkıntıların ardından birde benzin ve motorine litrede yaklaşık 6 lira zam getirildiğini söyledi.  ÖTV zamlı fiyatlar en çok yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafın cebini yakacağını anlatan Aydeniz sözlerine şöyle devam etti;
 "Toplu taşımada ücretsiz taşımalar başlı başına bir yük haline gelmiş ve bu maliyetler karşısında direnilmesi artık mümkün gözükmemektedir. Taşımacılık yapan tüm esnaflarımız akaryakıt demek, damardaki kan demek.  Araç alım satımlarında, yedek parça ve tamir bakımlarında her türlü vergiyi istisnasız ödemekle birlikte trafik sigortası, kasko, MTV, KDV, egzoz emisyon ölçümü, Bağ-Kur ödemeleri, yol ve köprü ücretlerini de gününde aksatmadan yapmaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak, taşımacı esnafımıza ÖTV zammı uygulanmamalı ve yakıtta ticari araçlara ÖTV indirimi yapılmalıdır. Akaryakıt a yapılan zamlar sadece şoför esnafı değil toplumun bütününü etkiler. İlerleyen günlerde zamlar devam ederse tepkimiz daha sert olur vergilerle halka esnafa yüklenmek yerine bizlere kemer sıktıracağınıza sizlerde biraz tasarruf yaparak birçok sorun çözüme ulaşacaktır. Aksi halde şoför esnafımız kontak kapatmaktan çekinmeyecektir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
ZAMEkonomiAkaryakıtKdvÖTV
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhalif 2023-07-20 14:48:00

Seçim gecesi kornalarla yaptığınız konvoya sayın bu zammı

banner22

resim yükleresim yükle