TAHSİL EDİLEN FATURA VARSA İADE EDİLECEK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ilk ay uygulanacak olan ücretsiz doğal gaz ve 1 yıl boyunca uygulanacak olan indirimli doğal gaz tarifeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
01 Mayıs 2023 Pazartesi 12:53
230 Okunma
TAHSİL EDİLEN FATURA VARSA İADE EDİLECEK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ilk ay uygulanacak olan ücretsiz doğal gaz ve 1 yıl boyunca uygulanacak olan indirimli doğal gaz tarifeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde, 'Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde açıkladığı konutlarda '1 ay ücretsiz, 1 yıl boyunca ise indirimli olacak' müjdesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24/04/2023 tarihinden 31/05/2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve 01/05/2024 tarihine kadar gelecek olan sonraki faturalarının 25 metre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi tarafından karşılanacak.

EPDK başkanı: tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ücretsiz doğal gaz ve akabinde yapılacak indirimle ilgili usul ve esasların belirlendiğini ve hiçbir tüketicinin hakkının kaybolmayacağını ifade etti.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasına ilişkin kararla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bakan Dönmez: faturalarınızda bunları hissedeceksiniz

Öte yandan geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Karadeniz'de bulunan doğal gazın konutlara ücretsiz verilmesine hemen başlandığını belirterek, "İnşallah ilk faturalarınızda bunları da hissedeceksiniz. Şuna inanıyorum; milletimize verdikçe Rabbi'm de bize veriyor. Bu müjdelerin arkası gelecek" dedi.

'Bizi izlemeye devam edin'

Yeni bir müjde vermek için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Dönmez, “2020 yılında Karadeniz’de çok büyük bir keşif gerçekleştirdik. Karada da aslında aralıksız devam eden çalışmalarımız vardı. Adana’da biliyorsunuz Çukurova’da önemli bir petrol keşfi olmuştu. Ardından da geçtiğimiz yıl Esma Çevik kuyularında 180 milyon varillik üretilebilir rezervi olan bir saha keşfetmiştik. Yine o zamanlar hatırlarsanız Gabar bölgesinde Esma Çevik’in yakın bölgelerinde aynı formasyona sahip bazı yapıların olabileceği yönünde arkadaşlarımızın değerlendirmeleri olmuştu. Bunu da kamuoyuna paylaşmıştık. İki ay kadar öncede orada sondaj çalışmalarına başlamıştı ekibimiz. An itibarı ile sondaj çalışmalarımız kuyu değerlendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İlk değerlendirmeler olumlu. Ama arkadaşlardan son bilgilendirmeleri bekliyoruz. İnşallah netice alınca da sayın cumhurbaşkanımız bu müjdeyi vatandaşımız ile paylaşacak. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

KAYNAK:MİLLİYET

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/epdk-baskanindan-ucretsiz-dogal-gaz-aciklamasi-tahsil-edilen-faturalar-iade-edilecek-6939982

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle