METAL İŞ SENDİKASI 51 YAŞINDA

 DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Bilecik Bölge sorumlusu Recai Büyükbeyhan, DİSK’in kuruluşunun 51. yılına ilişkin basın açıklaması yaptı.  

13 Şubat 2018 Salı 18:41
342 Okunma
METAL İŞ SENDİKASI 51 YAŞINDA

 DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Bilecik Bölge sorumlusu Recai Büyükbeyhan, DİSK’in kuruluşunun 51. yılına ilişkin basın açıklaması yaptı.

 


 

  DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Bilecik İl Temsilciliğinde açıklama yapan DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Bilecik Bölge Düzenleme Kurulu Başkanı Recai Büyükbeyhan, DİSK işçilerin ekonomik ve demokratik mücadele örgütü olarak ülkede, sermayeden ve devletten bağımsız, demokratik sınıf ve kitle sendikacılığını temsil etmek amacıyla kurulduğunu ve yıllar boyunca bu yolda ilerleyerek işçi sınıfı mücadelesine çok büyük kazanımlar sağladığı vurguladı.

 Büyükbeyhan, "Türkiye işçi sınıfı mücadelesine altın harflerle yazılan büyük ve şanlı 15-16 Haziran direnişlerini, 1 Mayısların Taksim Meydanı'nda kitlesel olarak kutlanmasını, Devlet Güvenlik Mahkemeleri direnişlerini, 'Faşizme Geçit yok' eylemlerini gerçekleştiren DİSK'in, o parlak ve şanlı günlerine dönmesi en büyük temennimizdir. Birleşik Metal-İş, kuruluş bildirgesinde emperyalizmin, devletimizin ve milletimizin hayatına yeniden kastetme çabalarının arttığını ve bir avuç sömürücünün, aracının, kapkaççının bu çabalara katıldığını görmektedir' cümlesiyle genel felsefesini ortaya koyan DİSK'e ve bu kimliğe sahip çıkan bağlı sendikalara, bugün ülkemizde yaşananları dikkate aldığımızda, kuruluş günlerinde olduğundan çok daha fazla görev düştüğü ortadadır. DİSK'in 1967 yılında bu tespitlerin bugünlerde de benzer bir görünüm arz ediyor. DİSK'in doğrularının aynıyla geçerli olmakla beraber bugün itibariyle hayata geçirme ve ilkelere sahip çıkma anlamında bazı sıkıntılar yaşandığını da görüyoruz" dedi.

"İlke ve değerleri tüm topluma bir kez daha hatırlatmayı bir görev biliyoruz"

  Birleşik Metal-İş Sendikası açıklamanın devamında, "Ne yazık ki 1977 yılında Kemal Türkler'in DİSK Başkanlığı'ndan ayrılması ve ardından 1979 yılında Maden-İş Sendikası'nın DİSK'ten ihraç edilmesi ile başlayan bu olumsuz sürecin bazı dönemsel kesintilerle de olsa devam etmesi bizleri endişelendirmekte ve sorumluluğumuzu artırmaktadır. İşçi sınıfının bugün yaşadığı sorunlarla mücadele edebilmek sadece DİSK'in 1 numaralı kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler döneminde olduğu gibi DİSK'i DİSK yapan anlayış ve ilkeleri hayata geçirebilmekle mümkün olacaktır. Bu nedenle DİSK'in 51'inci kuruluş yıl dönümünde, kuruluş bildirgesinde vurgulananları ve yükseliş dönemindeki anlayış, ilke ve değerleri tüm topluma bir kez daha hatırlatmayı bir görev biliyoruz. Aynı eski günlerde olduğu gibi DİSK'in sınıf siyasetine ve kitlesel bir güce kavuşması için özellikle Kemal Türkler'in başkanlığındaki mücadeleci gücüne kavuşması adına Birleşik Metal-İş sendikası olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzun kamuoyunca bilinmesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 14.02.2018 10:47
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle