KAR YENİDEN GELİYOR

Türkiye'yi etkisi altına alan Aybar kar fırtınası etkisi hala devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil tüm yurt için yeni bir uyarı daha geldi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Mart 2022 Salı 11:05
537 Okunma
KAR YENİDEN GELİYOR

Türkiye'yi etkisi altına alan Aybar kar fırtınası etkisi hala devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil tüm yurt için yeni bir uyarı daha geldi.

Yapılan tahminlere göre, kar yağışı perşembe günü birçok ilde yeniden kendini göstermeye başlayacak. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada geçen haftaki sisteme ilişkin flaş uyarıda bulundu. Prof. Dr. Şen, 3 gün boyunca yağacak karla ilgili detayları paylaştı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun’un iç kesimleri, Ordu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden, kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kar 3 gün sürecek

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Perşembe akşamından itibaren kuzey bölgeler soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Cuma Cumartesi ve Pazar günü Marmara ve Karadeniz bölgesi karla karışık yağmur ve kar yağışı alacak. Geçen haftaki sistemden bir kademe daha zayıf olacak” dedi.

Prof. Dr. Şen, “Ülke genelinin parçalı bulutlu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı. Rüzgar, Akdeniz'in içi ve İç Anadolu'nun güney doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli” şeklinde açıklama yaptı.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle