İŞTE DEPREME KARŞI DÖRT SEÇENEK

Türkiye 11 ilimizde büyük yıkıma yol açan depremde hayatını kaybedenlere ağlarken bir taraftan da kendi ve sevdikleri için olası bir afete karşı hangi sigortayı yaptırması gerektiğini merak ediyor. Hangi sigortayı yaptırmalı, ne kadar ödeniyor? İşte Posta'dan Özlem Denizmen'in yazısı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Şubat 2023 Perşembe 10:35
141 Okunma
İŞTE DEPREME KARŞI DÖRT SEÇENEK

Türkiye 11 ilimizde büyük yıkıma yol açan depremde hayatını kaybedenlere ağlarken bir taraftan da kendi ve sevdikleri için olası bir afete karşı hangi sigortayı yaptırması gerektiğini merak ediyor. Hangi sigortayı yaptırmalı, ne kadar ödeniyor? İşte Posta'dan Özlem Denizmen'in yazısı.

Türkiye olarak tek yürek olduk, büyük bir acı yaşıyoruz. Allah ülkemize ve bu felakette etkilenen herkese kuvvet ve sabır versin. Deprem içinde olmayanların yüreğinde acı, içinde yaşadığı sıcak yuvadan ötürü suçluluk, hayat devam ettiği içinde kafasında bir sürü soru var. Bir tanesi de acaba hangi sigortayı yaptırmalı, ne kadar ödeniyor?

DASK yaptırma oranı yüzde 55-60

1999 depremi sonrasında devletimizin aldığı önlemlerden DASK yani afet sigortası yaptıranların sayısı artmakla beraber Türkiye’de ev sahibi olup da bunu yaptıranların oranı halen yüzde 55-60 arasında dolaşıyor.

Sorumluluk bizde

En bilinçli olup sigorta yaptıranlarımız bile bazen tembellik edip, işi acentesine ya da sigorta şirketine veriyor ve dönüp bakmıyor. İşte size üzerinde düşünmemiz, çok dikkatli değerlendirmemiz gereken 4 sigorta konusu.

4 seçenek

Hayatımızın neredeyse her bölümünü sigortalayabiliriz. Ancak her tür kapsam her kişi için doğru değildir. Tüm bu başlıkları kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda enine boyuna düşünmemiz gerek.

Hayat sigortası: Ailemizin geçimi, biz bu dünyadan ayrılsak da devam edebilmeli. Özellikle borç veya kredi varsa borçlarımızı kapatmak için hayat sigortası ayrıca çok önemli. Borç Varsa: Borcunuz kadar hayat sigortası olmalı. Zaten ev kredisi alırken banka bunu sizden ister... Ama diyelim borcunuz aileye arkadaşa var, o zaman muhakkak kendi inisiyatifinizle yapın. Borç Yoksa: Size bir şey olsa, ailenizin geçimi için kaç sene süreyle kaç para lazım? Bir kişinin 5 yıllık kazancı hayat kaybı ya da sakatlığa karşı sigortalanırsa kendisi ve ailesi bu gelirin kaybedilmesine sebep olan bir duruma adapte olabilmek için en azından 5 yıl kazanıyor. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) 2021 yılı içinde hayat sigortalarında 5 milyar liranın üzerinde bir hasar ödemesi gerçekleştiğini raporladı.

Sağlık sigortası: Kendimiz, varsa eşimiz veya çocuklarımız için tıbbi masrafları karşılayacak özel sağlık sigortası ile beklenmedik sağlık harcamalarına daha hazır olmak mümkün. Sigortalı olarak çalışmak çok önemli. Türkiye’de girişimci sayısı da her geçen gün artıyor ve en fazla ihmal ettikleri giderleri sigorta ödemeleri olabiliyor. Aman dikkat.

Ev sigortası: Evimizi ve değerli eşyalarımızı kapsayan DASK+konut sigortası. DASK zaten zorunlu ama DASK arsa payı arındırılmış bir bina inşaat maliyeti sigortası, bunu unutmamak gerekir. Hem konut inşaatımızın DASK’ın kapsamının üzerinde olan kısmını hem de içindeki eşyalarımızın değerini (bunların DASK ile hiç alakası yok) düşünmemiz gerek.

Araç sigortası: Arabamızı korumak için trafik sigortası+kasko sigortalarında bile yüzde 100’ü yakalayabilmiş değiliz. Belki en tecrübeli olduğumuz sigorta alanı ancak bu konuda bile araştırarak öğreneceklerimiz var.

KAYNAK:POSTA

https://www.posta.com.tr/galeri/depreme-karsi-hangi-sigortayi-yaptirmaliyiz-2612539/11

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veysel Erden 2023-02-23 13:25:29

Ölünce sigorta işe yaramıyor

banner22

resim yükleresim yükle