BU AĞAÇ OSMANLI DEVLETİNİ GÖRDÜ

Bilecik'te bulunan ve yaşının yaklaşık 400 yıllık olduğu tahmin edilen 'Porsuk' ağacının tam yaşını öğrenmek için başvuru yapılacak.  

14 Ekim 2019 Pazartesi 12:40
1307 Okunma
BU AĞAÇ OSMANLI DEVLETİNİ GÖRDÜ

Bilecik'te bulunan ve yaşının yaklaşık 400 yıllık olduğu tahmin edilen 'Porsuk' ağacının tam yaşını öğrenmek için başvuru yapılacak.  


  Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Akçapınar Köyü'nde tesadüf eseri bulunan ve bölge halkının adını bilmediği porsuk ağacının 400 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Ağacı tesadüf eseri bulan Bilecik Doğa ve Yaban Hayatı Topluluğu üyeleri Mutlu Gündüz, Tuncay Erik ve Hakan Ertürk, ilk defa gördükleri bu ağacın araştırmaları neticesince porsuk ağacı olduğunu öğrendiler. Köylülere ağacın adını anlatan grup üyeleri Hakan Ertürk, "Grup üyesi arkadaşlarımızla gezerken bu ağaç ilgilimizi çekti.

Köylülere sorduğumuzda yıllardır olduğunu söylediler. Köyün en yaşlısını bularak ağaç hakkında bilgi aldık. O ağacın asırlardır köyde olduğu dedelerinin o ağacın altında oturarak dinlendiklerini anlattı. Bizler de araştırmamız sonucu ağacın porsuk ağacı olduğu öğrendik. Dünyadaki en yaşlı porsuk ağacı Zonguldak'ta bulunmuş. Bizler bu ağacın yaşının ortaya çıkması için gerekli yerlere başvuru yapacağız" dediler.

GRUBUN TÜM FAAİYETLERİ İÇİN TIKLAYIN

Son Güncelleme: 14.10.2019 13:54
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bilecixli 2019-10-14 13:15:26

Tuncay abim bölgenin değeridir, saygılar

banner22

resim yükleresim yükle