BİLSEM ÖĞRENCİLERİ GELECEĞİ KODLAMAK İÇİN EĞİTİMDELER

Bilecik Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezine ziyarette bulundular.

25 Ağustos 2017 Cuma 15:40
488 Okunma
BİLSEM ÖĞRENCİLERİ GELECEĞİ KODLAMAK İÇİN EĞİTİMDELER

Bilecik Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezine ziyarette bulundular.

 


  Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğrencilerin alacakları kodlama eğitiminin neticesinde sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, üretken düşünebilme gibi yetileri kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, “ İçinde bulunduğumuz dönem çocukların internet üzerinden bilgiye kolay ulaştığı, merak duygularını olumlu yönlendiren daha çok soru sordukları bir dönemdir.“Z kuşağı" dediğimiz interneti, tableti, cep telefonunu aktif ve sürekli kullanan, merak duygusu güçlü bu çocukların derse ilgisini sıcak tutmak için, farklı malzeme ve metotlar kullanmak adeta bir mecburiyet haline geldi.  3 boyutlu yazıcı, çocukların derste gördüklerini ya da hayal ettikleri ürüne dönüştüren bir arkadaş gibidir” dedi.

 


  Çocukların eğitim hayatında önemli bir kolaylık sağlayan 3 boyutlu yazıcının kullanım alanlarından örnekler aktaran Bilim Sanat Merkezi Müdürü Tarkan Ünal ise; “Çocuklar derste anlatacağı konunun örneklerini tasarlayarak, 3 boyutlu yazıcıdan birebir çıktısını alabilir. Böylece hem derse motivasyonu daha uzun sürer hem de öğrenme isteği desteklenmiş olur. Bazı konuların anlatılması zordur. Öğretmenler bu zor konuları daha kolay öğrenilmesi ve hatırlanması için, anlatımını destekleyecek bir malzemeyi 3 Boyutlu yazıcı ile çıktı yaparak derse katabilir. Mesela kalbin nasıl çalıştığını anlatırken bir kalp modelini 3 boyutlu yazıcıdan alarak, kalbin odacıklarını, kanın akışını ve vücuda yayılmasını, damarların tıkanması sonucu oluşan bir kalp krizini rahatlıkla anlatabilir. Bu aynı zamanda interaktif bir öğrenme metodu geliştirilmesini de sağlar.

 

 

Öğrenci sadece dersi dinleyen değil, araştıran, soru soran, dersi anlatan tarafa döner. Aynı zamanda proje tabanlı eğitimin hızla arttığı günümüzde, çocukların daha fazla hayal etmesine, kendini geliştirmesine ve ‘kopyala-yapıştır’ eğitim yöntemi yerine, özgün fikirlerle desteklenmiş bir eğitim şekli üretilmesine destek olur. Fikirleri bilgisayarda bir fotoğraftan elle tutulan bir modele dönüşür” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 25.08.2017 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hollytwive 2017-12-27 14:39:18

This is the 2017 bomb !!! Play with me my friends... ...

banner22

resim yükleresim yükle