BİLECİK PAZARYERİ DEREKÖY BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Bilecik ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynarken, Bilecik Pazaryeri Dereköy Barajı'nda çalışmalar sürüyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Eylül 2022 Çarşamba 13:06
84 Okunma
BİLECİK PAZARYERİ DEREKÖY BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Bilecik ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynarken, Bilecik Pazaryeri Dereköy Barajı'nda çalışmalar sürüyor.


 

Bilecik Pazaryeri Dereköy Barajı'nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 10 bin 700 dekar tarım arazisinin sulanacağını söyledi. Gövde kazıları, enjeksiyon, dolusavak, derivasyon tüneli ve malzeme ulaşım yolları imalatlarının tamamlandığını ifade eden Akca, "Projede gövde dolgu imalatları devam etmekte olup, 1 milyon 50 bin gövde dolgusunun 763 bin metreküpü tamamlanarak temelden 60 metre yüksekliğe ulaşılmıştır. Kalan dolgu imalatları, su alma yapısı ve vana odası imalatları tamamlanarak 2022 yılı aralık ayında su tutulması planlanmaktadır" dedi.
Akca, "Temelden yüksekliği 72 metre ve su depolama kapasitesi 4,47 milyon metreküp olan Bilecik Pazaryeri Dereköy Barajı'nın tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile dekar başına 4 bin TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 42 milyon 800 bin TL katkı sağlaması hedefleniyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle