BİLECİK İÇİN SARI KOD ALARMI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bilecik’in de içinde bulunduğu 39 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Yurdun batısında şiddetli yağmurlar beklenirken doğu da ise kar yağışı etkisini gösterecek.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
17 Kasım 2022 Perşembe 10:50
600 Okunma
BİLECİK İÇİN SARI KOD ALARMI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bilecik’in de içinde bulunduğu 39 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Yurdun batısında şiddetli yağmurlar beklenirken doğu da ise kar yağışı etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında), Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Malatya dışında) ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çankırı çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'un batısı) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Marmara ile doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege'de zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Orhan Şen önümüzdeki 2-3 güne dikkat çekti

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından önümüzdeki 2-3 güne dikkat çekti. Olası tehlikelere karşı uyaran Şen şu açıklamaları yaptı;Bugün Türkiye'de lodos hakim. Çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi tehlikesi var. Marmara ve Ege'de lodos zaman zaman fırtına şeklinde esecek. Akşam hızını kaybedecek.

Bugün Marmara'dan yağış giriyor. Ege Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri sağanak yer yer gök gürültülü sağanak görülecek, Yağışların akşam Edirne, Kırklareli, Bilecik, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'da yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bugün ve önümüzdeki 2-3 gün lodos etkisiyle sıcaklıklar 3-4 C° artacak. İstanbul'da bugün 20 C° hafta sonu 23 C°'ye çıkar. Bugün akşam yağmur kuvvetlenir. Rüzgar gündüz fırtına şeklinde. Aracınızı çatı altlarına ağaç diplerine park etmeyin tabiki siz de buralarda bulunmayın.

39 il için sarı kodlu uyarı

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bilecik’inde içinde bulunduğu 39 il için 'sarı' kodlu uyarı yayınladı.

O iller; Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle