BAYRAMDA KURBAN KESİMİ...

‘Kurbanı randevulu keselim’ önerisi

18 Haziran 2020 Perşembe 12:32
710 Okunma
BAYRAMDA KURBAN KESİMİ...

Kurbanı randevulu keselim’ önerisi


Tarım Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naim Ayaz, Kurban Bayramı’nda koronavirüs tedbirleri kapsamında kesim noktalarında yoğunluğu önlemek için randevulu kesimi önerdiklerini söyledi.Ayaz, Kurban Bayramı’nda 2.5 milyon küçükbaş yine 900 bin büyükbaşın kesileceğini öngördüklerini kaydederek, “Bunun büyük çoğunluğu bayramın 1 ve 2’nci günü kesiliyor ve bu da daha fazla yoğunluğun olmasına neden oluyor. Bu süreçte ben randevulu kesimleri öneriyorum. Randevulu bir şekilde bunun bayramın çeşitli günlerine yayılması yine önemli olacaktır” dedi.

Ayaz, “Vatandaşlarımızın belirlenmiş kesim alanlarında kestirme işlemlerini yapmalarını yine hissedarların buraya toplu bir şekilde gidiş değil de aralarındaki bir kişiye güvenip pay sahibi olan o kişinin de hayvanın kesim alanında olmasında fayda var ki muhtemelen kesim alanlarında da buna yönelik bir tedbir olacaktır ve kesim alanına toplu girişler engellenecektir” diye konuştu.

Ayaz, “Hayvanlardan insanlara bir Kovid-19 hastalığı bulaşma riskinden şu an için söz etmek mümkün değil” diye konuştu.

KAYNAK:MİLLİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle