BABALIK İZNİNDE DEVRİM GİBİ DEĞİŞİKLİK! SÜRE 6 AYA KADAR ARTIYOR

Türk iş dünyasında babalık izni artıyor. Kanunen verilen 5-10 günlük süreyi yeterli bulmayan firmalar yeni baba olmuş çalışanlarına 2 haftadan 6 aya kadar ücretli izin veriyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
21 Haziran 2021 Pazartesi 10:42
200 Okunma
BABALIK İZNİNDE DEVRİM GİBİ DEĞİŞİKLİK! SÜRE 6 AYA KADAR ARTIYOR

Türk iş dünyasında babalık izni artıyor. Kanunen verilen 5-10 günlük süreyi yeterli bulmayan firmalar yeni baba olmuş çalışanlarına 2 haftadan 6 aya kadar ücretli izin veriyor.

Türk iş dünyasında babalık izni süresini uzatan uygulamalar artıyor. Türkiye’de kanuni olarak memurlar için 10 gün, özel sektör çalışanları için ise 5 günlük babalık izni var. Ancak pek çok firma erkek çalışanlarına 2, 3 hafta hatta 6 aylık izinler vermeye başladı. Türk iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik uygulamalar artıyor.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle