GEREKSİZ YERE PRİM ÖDEMEYİN

Sigorta poliçeleri, beklenmedik durumlar karşısında finansal güvenlik sağlamak adına hayati önem taşır.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Aralık 2023 Çarşamba 11:59
74 Okunma
GEREKSİZ YERE PRİM ÖDEMEYİN

Sigorta poliçeleri, beklenmedik durumlar karşısında finansal güvenlik sağlamak adına hayati önem taşır.

Bu noktada her bir ayrıntıyı yani poliçelerin kapsamını eksiksiz bir biçimde anlatmak, sigorta şirketlerinin ve poliçe düzenlenmesine aracılık eden acentelerin en önemli konusudur. Kurallara aykırı davranan işletmeler ciddi cezalarla karşılaşırlar. Nitekim geçtiğimiz günlerde iki sigorta şirketine Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından el konarak yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verildi.

ŞİRKETİN NOTUNU KENDİNİZ VERİN

Denetimler artsa da yine de eksik bilgiler ya da yanlış anlaşılmalar sonucu her gün yüzlerce poliçe sahibi ciddi mağduriyetler yaşıyor. Biz de bu sorunu bertaraf edebilmek adına hem işletmeler hem de vatandaşlar özelinde alanında uzman Avukat Serkan Önder ile kapsamlı bir rehber hazırladık. İlk yapılması gerekenin şirketin güvenilirliğini, hizmet kalitesini, önceki ödeme performansını ve müşteri memnuniyetini kontrol etmek olduğunu kaydeden Önder, şu başlıklara dikkat çekti:

GEREKSİZ YERE PRİM ÖDEMEYİN

İhtiyacınızı karşılayan teminatları içeren poliçe talep edin.

Poliçede hangi menfaatlerin teminat içinde, hangilerinin ise teminat dışında olduğuna dikkatlice bakın.

Kullanmayacağımız teminatları inceleyin ve bunun için gereksiz yere prim ödemeyin.

Poliçe düzenlemeden önce sigorta şirketi veya acentenizden poliçe özel şartlarının neler olduğunu mutlaka öğrenin.

Diğer sigorta şirketlerinin sunduğu teminat kapsamı ve poliçe primlerini karşılaştırın.

Sigortalı menfaatinizin değeri sigorta bedelinden yüksek ise eksik sigorta durumu söz konusu olacaktır. Bu hal tazminatınızın eksik ödenmesine sebebiyet verir.

Sigorta bedelinin doğru tespiti ve gerçeğe uygun şekilde beyan edilmesi hatta sözleşme devamında değeri artmış ise ek prim ödeyerek sigorta bedelinin güncellenmesi sizi koruyacaktır.

EKSİK BEYAN SORUN YARATIR

Bilgilerin eksiksiz beyan edilmesi kritik önem taşır. Örneğin aracınıza standardının dışında yer alan veya sonradan ilave edilmiş aksesuarlar taktıysanız ve bunu poliçede belirtmediğiniz müddetçe teminattan yararlanamayabilirsiniz.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle