FAHİŞ KİRAYA DİJİTAL ÇÖZÜM

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda birden fazla konut sahibi olanların krediye erişimi zorlaştırılacak.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
27 Ekim 2023 Cuma 11:10
65 Okunma
FAHİŞ KİRAYA DİJİTAL ÇÖZÜM

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda birden fazla konut sahibi olanların krediye erişimi zorlaştırılacak.

Dijital kayıt sistemleri kurularak konut, iş yeri kiraları ve ikinci el araç satışları gibi işlemlerin dijital ortamda kaydedilmesi sağlanacak.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı, Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayınlandı. Buna göre, kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınacak. Kira ve konut fiyat gelişmeleri dikkate alınarak konut arzı hızla artırılacak.


 

CUMHURBAŞKANLIĞI YILLIK PROGRAMI'NDA DİKKAT ÇEKEN BAŞLIKLAR!

Depremin konut stokuna etkisini telafi için yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek. 25 yaş altındaki üniversite öğrencilerinin Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılması teşvik edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda dikkat çeken başlıklar şöyle:

KONUT PROJELERİ HIZLANACAK

Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeler dikkate alınarak konut arzı hızla artırılacak.

DİJİTAL VARLIKLARA VERGİ

Dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlere yönelik mevzuat çalışmaları sürdürülecek. Dijital sanal varlıkların vergilendirilmesine yönelik olarak söz konusu varlıkların Türk hukuk sisteminde tanımlanmasına yönelik çalışmalar tamamlanacak.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle