ASGARİ ÜCRETLİYE YENİ TARİFE!

Kredi kartı amacına uygun kullanıldığında çok önemli kolaylıklar sağlıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
05 Ocak 2024 Cuma 11:30
779 Okunma
ASGARİ ÜCRETLİYE YENİ TARİFE!

Kredi kartı amacına uygun kullanıldığında çok önemli kolaylıklar sağlıyor.

Özellikle ödemelerin taksitle yapılabilmesi önemli bir avantaj. Bunun yanında harcama yapılan günle dönem sonu borcunun ödeneceği tarih arasında 40 güne yakın bir vade oluşuyor. Yani bankadan faizsiz 40 gün vadeli para kullanmış oluyorsunuz. Yasal sınırlara ve kurallara uyanlar kredi kartının nimetlerinden sonuna kadar yararlanabiliyor. Fakat son dönemde artan harcamalar limitleri zorlamaya başladı. Kart limitlerinin bir sınırı var. Yetersiz bakiye ise en büyük dert.

ZAMLARA PARALEL REVİZYON 

Kredi kartı limiti sorunu yaşayan bireyler yoğun bir şekilde kredi kartı limitini nasıl yükseltebileceklerini ve kredi kartı limitinin nasıl belirlendiğini araştırıyor. Biz de bu haftaki köşemizi bu konuya ayırdık. Bankalar, kart limiti belirlerken çeşitli kriterleri dikkate alıyor. Limitte temel gösterge ise gelir. Dolayısıyla düzenli aylık gelirin artması kredi kartı limitinin de yükselmesini sağlıyor. Bir başka deyişle 1 Ocak itibarıyla yüzde 49 zamlanan asgari ücret, yüzde 50’ye yakın zamlanan memur ve emekli maaşı, özel sektör zamları kart limitinin artmasını sağlayacak.

ASGARİ ÜCRETLİYE YENİ TARİFE 

İlk defa kredi kartı alana ilk yıl için sağlanan toplam limit, belgeli gelirin en fazla 2 katı oluyor. Örneğin; 17 bin 2 liralık yeni asgari ücretle çalışana en fazla 34 bin liralık limit hakkı tanınıyor. Takip eden yıllarda ve daha önce kredi kartı sahibi olan kişiler için kart limiti mevzuat gereği aylık net belgeli gelirlerinin en fazla 4 katı olabiliyor. Bu durumda gelir 17 bin liralık asgari ücret ise limit de 68 bin liraya çıkabiliyor. Asgari ücretlinin kayıtlı ek gelirleri (tapu, kira, araç ruhsatı gibi) varsa bu gelirler de kredi kart limiti hesaplamasında dikkate alınıyor.

23 BİN LİRA DAHA EKLENEBİLİR 

Ocaktan önce asgari ücret net 11 bin 402 liraydı. Yani asgari ücretlinin kart limiti en fazla 45 bin 600 lira olabiliyordu. Yeni yılla birlikte 23 bin liralık ek limitin yolu açıldı. Yine en düşük memur maaşı zamla birlikte 22 bin 17 liradan 32 bin 860 liraya çıktı. Böylece daha önce gelirin 4 katı yani 88 bin lira olan kredi kartı limiti, bankanın onaylaması halinde 131 bin liraya kadar çıkabilecek. Bu durumda yaklaşık 43 bin liralık ek limit imkanı oluşacak. İşçi, esnaf ve tarım emeklisi de aynı şekilde limitlerini yüzde 40 civarında artırabilecek.

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
AsgariücretYeniTarife
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle