BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILIŞI YAPILDI

ilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik açılış töreni düzenlendi

01 Ekim 2015 Perşembe 12:36
1881 Okunma
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI AÇILIŞI YAPILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik açılış töreni düzenlendi.  

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşını ile başlayan açılışa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Baş Bekir Şahiner, Savcısı Bilecik Barolar Birliği Başkanı Halime Aynur, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, kurum müdürleri, iş adamları, siyasi parti temsilcileri ve öğretim görevlileri katıldı.

 

 

  Öğrenciler adına açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 1’inci Sınıf Öğrencisi Somalili İstar Abdikadar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik açılış töreninde bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi. Abdikadar, “Kendimi misafir olarak değil bu üniversitenin  bir mensubu olarak olarak ev sahibi hissettiğim üniversitemin  2015-2016 eğitim öğretim yılı akademik açılışının hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim ve öğrenci arkadaşlarıma başarılar dilerim “dedi.

 

 


  “TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN ARA SIRA DÜNYA SIRALAMALARINDA İLK 100’E, 200’E VE 500’E GİRMELERİ ASLINDA BÜYÜK BAŞARIDIR”

 

  Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi, Dekan Vekili, Prof. Dr. Yusuf Cengiz Toklu ise, Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Rektörlük görevinden ayrılacak olan Prof. Dr. Azmi Özcan’a teşekkürlerini sunarak, “Burası bir eğitin yuvası ve burada eğitim yaparken bir yandan da başka ülkelerde gerçekleşen olayları değerlendiriyoruz. Bunlarda en yakın zamanda gerçekleşen ise Meriç'te zaman zaman akan su bulunmuş olması. Suyun da bu kadar kolay bir biçimde elde edilebiliyor olması insanlığın da uzay cisimlerinde yerleşmesini mutlaka hızlandıracaktır.

 

 

 ABD ve bizim üniversitelerimiz arasında ufak bir kıyaslama yapacağım. Burada sunacağım rakamlar birkaç ay sonra yayınlanacak olan bir bildiriden alınmaktadır. Harward Üniversitesi’nin bütçesi Türkiye ‘deki tüm üniversitelerin toplam bütçesinden daha fazla. Bu şunu gösteriyor. Türk üniversitelerinin ara sıra dünya sıralamalarında ilk 100’e, 200’e ve 500’e girmeleri aslında büyük başarıdır” dedi.

 

 


  “BİZİM ALACAĞIMIZ EĞİTİM HAYATTA VE GELECEKTE BİZE GELECEK TEHDİTLERE ÖNCEDEN HAZIRLANMAMIZI SAĞLAYACAK BÜYÜK BİR İMKANDIR”

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Rektörü Azmi Özcan, 8 yıl önce başladığım Bilecik serüveninde sona doğru yaklaştığını söyledi. O nedenle kendisi için bir anlamda bir emanet tebliği ve bir veda konuşması olacağı belirten Özcan sözlerine şöyle devam etti:

 

 

  “Bu coğrafyada bizden daha çok kalabilen hiçbir millet olmadıysa şayet,  bunun en önemli sırrı aziz bildiğimiz değerlere gösterdiğimiz hassasiyettir. Bundan sonra da olacaktır. Buna karşı bizim tek silahımız hazırlıklı olmaktır. Hazırlıklı olmanın ilk şartı bilgili olmaktır. Bilginlik olmanın ilk şartı da eğitime, bilgiye yatırım yapmak, gereken önemi vermektir.  Eğer bu topraklarda askerlerimiz, polislerimiz canlarını veriyorlarsa; buralarda okuyanların da, çalışanlarında en az onlar kadar aynı fedakarlığı yapmayı kabul etmeleri, çalışmaları gerekmektedir. Bu çalışmanın önündeki en büyük engel de benlik kavgasına düşmektir. Gemi su almaya başladığında kamarasının derdine düşen bilsin ki, gemi battıktan sorma onu kamarası da kalmayacak. Günlük çıkarlar için hem kendi hem de toplumun huzurunu kaçıranlar bilsinler ki fırtına geldiğinde onlar kurtulamayacaklar. Buna direnmenin tek yolu birlik olmaktır. Bir yıl içerisinde 4 mevsim var. Hayatın bize öğrettiği bir gerçek. Bunların hepsinin varlığı bize hayatın devamiyetini gösteriyor. Bu mevsimlerin her biri bize bir eğitim bir alanıdır. Hastalığın çözümü mikrobun kendisindedir. Bu bir sırdır.  Bizim alacağımız eğitim hayatta ve gelecekte bize gelecek tehditlere önceden hazırlanmamızı sağlayacak büyük bir imkandır.”

 

 


  “BUGÜN YAŞAMIŞ OLDUĞUMUZ BİRÇOK SIKINTININ EĞİTİM EKSİKLİĞİNDEN OLDUĞUNU HEP BİRLİKTE GÖRÜYORUZ”

 

  Son olarak söz alan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yeni bir akademik yılın coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, “Bu coşku geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin yeni bir eğitim yılına başlamasının coşkusudur. Onların ailelerinin sevincinin yansımasının coşkusu. Biliyorsunuz gündelik hayatımızda sürekli eğitim şart diye başlayan konuşmalarımız olmuştur. Bu gerçek manada samimi bir ifadedir. Bugün yaşamış olduğumuz birçok sıkıntının eğitim eksikliğinden olduğunu hep birlikte görüyoruz. Eğitimdeki problemleri hallettiğimizde bir çok probleminde çözüldüğünü görüyoruz.  

 

 

 Geleceğimizi  emanet edeceğimiz gençlerimizin üretken, paylaşımcı, doğru bilgilerle beslenen,  bildiklerini hoş görü ortamında tartışabilen kişiler olarak yetiştirmek en büyük hedefimiz. İlimize önemli kazanımlar sağlayan çok kıymetli Rektör Sayın Azmi Özcan hocamızın bu bir veda programı oldu. Bu akademik yıl açılışı katıldığı son program oldu. Ben hocamıza ilimize yaptıkları bu kazanımlar için, gayretleri için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Hem bireysel ilişkileriyle hem de kurumsal ilişkileriyle bizlere çok güzel örnekler bıraktılar. Gönül yakınlığımız her koşulda devam edecek fakat coğrafi uzaklığımız olacak‘’ dedi

Son Güncelleme: 01.10.2015 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle