KURALAR ÇEKİLDİ TEPKİLER BİTMİYOR

Bilecik'te il şampiyonluğu ve ardından Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselme için bu hafta sonu başlayacak play-off grubunun oynanacağı statlar belirlendi. Emniyet, statlarda güvenlik alamayacağını söyleyerek, 25 seyirci kotası koydurdu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Mart 2022 Salı 12:37
1785 Okunma
KURALAR ÇEKİLDİ TEPKİLER BİTMİYOR

Bilecik'te il şampiyonluğu ve ardından Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselme için bu hafta sonu başlayacak play-off grubunun oynanacağı statlar belirlendi. Emniyet, statlarda güvenlik alamayacağını söyleyerek, 25 seyirci kotası koydurdu.


Bilecik 1. Amatör Lig'de 2021-2022 sezonu sona ererken, A ve B grubunda yer alan ilk 3 takım play-off şampiyonluğu için mücadele edecek. A grubunda lider Söğütspor, 1299 Bilecik Kulübü ve Gölpazarı Belediyespor'la, B grubunda da Bilecikspor, 1308 Osmaneli Belediye Spor ile Osmaneli Gençlerbirliği ilk 3 sırada yer aldı. 6 takım şampiyonluk için play-off'ta mücadele edecekler. Play-off grubu kura çekimi Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında gerçekleştirildi. Kura çekilişine Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, kulüp başkanları ve yöneticiler katıldı.
 


25 seyirci kotası koyuldu

Kura çekimi sonrası maçların tarafsız sahalar olan Gölpazarı, Osmaneli, Pazaryeri, Söğüt ilçe statları ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı'nda oynanacağı belirtildi. Bu karar sonrası kura çekiminde bulunan Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı personel, emniyet müdürüyle görüşerek, statlarda önlem alamayacakları gerekçesiyle 25 seyirci kotası koydurdu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı'nda ise seyircisiz oynanmasını talep etti. Yaşanan istişareler sonrası ASFK'nin itirazı da işe yaramazken, maçlara 25 seyirci kotası koyuldu.

Taraftarlar tepki gösterdi
Bu kota sonrası Söğütspor, 1299 Bilecik Kulübü ve Gölpazarı Belediyespor, Bilecikspor, 1308 Osmaneli Belediye Spor ve Osmaneli Gençlerbirliğispor taraftarları sosyal medyadan karara tepki gösterdiler. Taraftarlar, bu kararı 'saçmalık' olarak nitelendirirken, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'dan destek istediler.

Son Güncelleme: 29.03.2022 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökhan 2022-03-29 13:35:32

Zaten emniyet ne işe yarıyor ki maçlar da bile güvenlik önlemini alamıyorsa

Avatar
misafir 2022-03-30 20:51:36

gökhan bey siz "güvenlik" deyince heryere polis memuru dikmeyi anladığınız için böyle saçmalıyorsunuz belli ki, bilecikte taraftarları, hakemleri, sporcuları ayrı ayrı tutabileceğiniz bir tane bile saha yok, 500 taraftar gelirse adam başı polis verecek imkanınız mı var, stadlarda fiziki ayırıcı tedbirler olmalı ama yok, bozüyük sahası uygun ancak bizim çıtkırıldım nazlı kulüplerimiz saha beğenmiyor, emniyet tüm taleplere anlayışlı davrandı, bari seyirci sayısını sınırlı tutun dedi, aynı anda üç ilçede üç müsabaka oynanacak, diğer ligler aynı zamanda devam ediyor, hafta sonu sınav var, emniyetin fotokopiyle personel çoğalttığını sanmıyorum, lütfen saçmalamadan önce biraz insaflı ve mantıklı düşünün

banner22

resim yükleresim yükle