BİLECİK'TE BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR BAYAN FUTBOL TAKIMI KURULUYOR

Bilecik merkeze bağlı Küplü köyünde bayan futbol takımı olan Küplü Emekspor kuruluyor.

06 Mayıs 2014 Salı 10:56
2855 Okunma
BİLECİK'TE BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR BAYAN FUTBOL TAKIMI KURULUYOR

Bilecik merkeze bağlı Küplü köyünde bayan futbol takımı olan Küplü Emekspor kuruluyor.  

  Kurucu başkanı Hüseyin Demirbaş yaptığı açıklamada, 1951 yılından beri devam eden Küplüspor kulübüne kardeş takım olarak faaliyet gösterecek Küplü Emekspor kulübünün kurulacağını belirtti.  Demirbaş, “ Küplü Emekspor’u neden kurduğumuzu açıklayacak olursak, Bilecik’te faaliyet gösteren bir bayanlar ligi yok. Bayan futbol takımı yok, Biz Bilecik’te bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Bilecik’te bayan futbol takımını ilk olarak Küplü Emekspor kursun diyoruz.

 Bunun neticesinde yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda Bilecik’in çeşitli yerlerinden bayan futbolcu kardeşlerimizi bulduk. 20 taneye yakın bayan futbolcu bulduk. Bozüyük ilçemizde Güneşspor bayan futbol takımı kuruyor. Bayan liginin olması için 4 takım olması gerekiyor. Ben buradan Bilecikspor’a ve diğer bütün kulüplere bayan futbol takımı kursunlar diye çağrıda bulunuyorum. Küplü potansiyel olarak 150 yakın genci ile bir takımdan fazlası ile faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Küplüspor kulübü futbol, voleybol, masa tenisi ve bir çok branşta hizmetleri var. İnhisar İlçemizde futbol sahası var ama bir futbol takımı faaliyet gösteremedi. Yeniköy, Kurtköy bunlara devlet her türlü olanağı sağlıyor. Belediye başkanımız her sene her kulübe 2 bin lira yardımda bulunuyor. Bu para bütün masrafları karşılar. Kulüplere  ise sadece geçlere eğilmek kalıyor. Küplü Emekspor’un forma rengi sarı kırmızıdır. Biz Küplü Emekspor olarak gerekli başvuruları yaptık. Önümüzdeki sene 4 takımı tamamlayıp bir bayan futbol ligi kurarsak ilimiz için bir ilk olacak " dedi.

  Oyuncuların adına konuşan Merve, daha öncede okul takımında oynadığı belirti. Aslım, “ Biz arkadaşlarımız ile birlikte futbolu çok seviyoruz. Bilecik ilinde bir bayan futbol takımının kurulması için kulüplerin birer adım atmasını bekliyoruz. Biz kulübü kurduk ama 4 takım olamazsak bir faydası olmayacak bizlere. Bozüyük ilçemizde bir bayan takımı olduğunu biliyorum. 2 takım daha kurulursa ligimiz oluşur ve bizlerde maçlarımıza çıkarız “ dedi.

  Açıklamaların ardından kulübün kuruluş sebebi dolayısı ile köy meydanında tüm köylülere yemek ikram edildi.

 

 

Son Güncelleme: 06.05.2014 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle