BİLECİK BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI TOP BAŞI YAPTI

Bilecik’i bu sene Basketbol Bölgesel Lig’de temsil edecek olan Bilecik Belediyespor takımı top başı yaparak 2015-2016 sezon hazırlıklarına başladı.

29 Eylül 2015 Salı 04:05
1404 Okunma
BİLECİK BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMI TOP BAŞI YAPTI

   Bilecik’i bu sene Basketbol Bölgesel Lig’de temsil edecek olan Bilecik Belediyespor takımı top başı yaparak 2015-2016 sezon hazırlıklarına başladı.  

 

 

  Bilecik Kapalı Spor Salonu’nda takımda kalan eski oyuncular ve yeni transferleri ile 2015-2016 sezon hazırlıklarına başlayan Bilecik Belediyespor, geçen sene düştüğü Türkiye Basketbol 3. Lig (TB3L)'e çıkmak için kadrosunu güçlü oyuncular ile takviye yaptı. Takıma yeni katılan oyuncular ile geçen seneden daha güçlü bir kadroya sahip olan Bilecik Belediyespor, kadrosuna 4 yeni oyuncu kattı. Yapılan ilk antrenman sonrası açıklama yapan Bilecik Belediyespor Baş Antrenörü Yeşer Karabulut, 2015-2016 sezonuna bugün itibariyle başladıklarını söyledi. Şuanda kadrolarına 4 yeni oyuncu kattıklarını ifade eden Karabulut, sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Geçen seneki kadromuzdan bizim kalmasını istediğimiz, düşündüğümüz 5 oyuncu ile yola devam ettik. Bunlar, Cemal Uysal, Mehmet Saday, Özer Başsezgin, Emre Alkaç, İbrahim Beyazıt gibi geçen sene verim aldığımız daha önceki senelerde özellikle yüksek verim aldığımız oyuncular kaldı. Onun dışında denediğimiz kadroya şekil vermeye çalıştığımız oyuncularda var. Tabi koşan mücadele eden Bilecik’i temsil eden bir takım olma çabası içerisindeyiz. İnşallah hayırlısıyla kazasız belasız sakatsız sizlerle hep birlikte Bilecik’e keyif veren bir basketbol oynamaya gayret eden bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yönde Sayın Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın destekleri hiçbir zaman unutulmaz.

 

 

 

 Gerçekten bize desteği her zaman çok fazla. Yeni transferlerimiz takıma güç katacak. Daha önce takımımızda yer alan ve İzmit’in değerli oyuncusu Metin bizimle birlikte olacak bu sezon inşallah. Onun dışında Aykut geçen sene Bursaspor’daydı oda bizimle birlikte olacak. 6 tane Bilecikli gencimiz var takımda. Onlara da yer vererek iyi bir takım oluşturma çabası içerisindeyiz. Biz geçen sene TB3L’de önemli tecrübeler çıkardık. Bizim de hatalarımız var. Artık yeni bir sezon başlıyor. Orada k, birçok yanlışları geride bıraktık önemli deneyimlerle önümüze bakalım.”

 

 

  “BİLECİK’TE 10 YIL İÇERİSİNDE BASKETBOLU TANITTIK”

 

  Bilecik Belediyespor takımının 2005 senedinde kurulduğunu ve 10 sene içinde güzel başarılarına imza attıklarını söyleyen Karabulut, “Bilecik’te 10 yıl içerisinde basketbolu tanıttık. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı bir kulübü önemli bir noktaya getirmiş. Kamuoyuna sunmuş ve bu takım Bilecik'de bir gündem oluşturmaya başlamış. Geçen sene TB3L bizim için önemli bir tecrübe oldu. Kötü bir sezon geçmiş olabilir. Evet, antrenmansızlık gibi etkenler yüzünden olmamış olabilir ama bunun da çeşitli sebepleri var. Benim hatalarım olur olmuştur da, oyuncuların hataları olacaktır, sonuçta şu da var bugüne kadar buraya da bu noktaya getirenlerde oyuncularımız oldu. Bugün de bu çalışmalarımızın devamını getirmek için çalışmalara başladık. Her şeyin hayırlısı olsun” dedi.

 

 

  “GEÇEN SENE TB3L’DE TAKIM TECRÜBESİZDİ”

 

  Takımın Yardımcı Antrenörü Yusuf Yıldırım ise, geçen sene TB3L’de daha genç bir takımla mücadele ettiklerini anlatarak, “Yeşer hocamla beraber fikir alışverişinde bulunuyoruz takım kadrosu oluştururken. Bu sene başarılı olabilecek bir takım. En azından üst sıraları zorlayabilecek bir takım oluşturma çabası içerisindeyiz. Geçtiğimiz yıldan takımda oynayan takım arkadaşlarımız var. Bu sene de bu arkadaşlara tecrübeli arkadaşlar katarak iyi bir takım oluşturduk. Güzel bir başlangıç yaptık. İnşallah hepimiz ve Bilecik için hayırlı olur. Seneye en azından final grubunda tamamlayıp veya üst lige çıkabilirsek zorlayabilirsek çıkıp tamamlamak istiyoruz. Geçen sene takım olarak tecrübesizdik ve ilk kez böyle bir lige katıldık. Ben Bilecikli değilim, ama maddi manevi şehir TB3L’de oynamaya hazır değildi. Bütçeyle de alakalı bu ve benim kişisel fikrim gerçekten rakamlar bütçeler çok yukarılarda. Sonrasında oluşum olarak da daha eski daha uzun yıllara dayanan tecrübesi olan takımlarda vardı. Oynadığımız takımları önce yenildiğimiz takımları kendimizle kıyaslandırmamız gerekiyor. Biz bütçe olarak onlarla kıyasladığımızda onlarla kafa kafaya oynadık. Bunu sizler de gördünüz. Bunlar üste koyulduğunda gerçekten Bilecik başarısı tamam düştü, ama oyun anlamında başarısız değil. Takım maçları kaybedebilir doğal ama hepimizin hataları olmuştur” dedi.

 

 

  YENİ TRANSFERLER

 

  Takıma bu sene katılan Metin Barış, Bilecik Belediyespor’da 3 sezon oynadığını belirterek, “Burada 3 sene güzel sezon geçirdim. Daha sonra başka takımlara gittim. Bu sene Yeşer hocamla Dilaver hocamla konuştuk, tekrar anlaştık. Geldik inşallah güzel bir sezon geçiririz” ifadelerine yer verdi.

 

 

  Diğer bir yeni transfer Aykut Karçı ise, takımdaki çoğu oyuncunun arkadaşı olduğunu ifade ederek, “O arkadaşlarım yıllardır bu takımda ve iyi bir oluşum ve birlik beraberlik olduğunu biliyordum. Ciddiyetten bahsettiler bende onlarla beraber konuşup buraya gelmeye anlaştım. İnşallah sene sonunda Bilecik ile beraber değişme şansını yakala biliriz” dedi.

 

 

  “7 SENEDİR BU TAKIMDA OYNUYORUM”

 

  Bilecik Belediyespor’un takım kaptanı Volkan Mehmet Saday ise, 7 senedir Bilecik Belediyespor’da oynadığını söyledi. Bu takımda iyi sezonlarda, kötü sezonlarda gördüğünü ifade eden Saday, sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Geçirdiğim sezon 7 sezonun en kötü sezondu. TB3L’de kadro ve  kalitesi bütçe çok önemli. Grubun en iyisi Acıbademle ile Bilecik’te kafa kafaya oynadık ama daha sonra adamların 12 kişisi senin oyuncularının hepsinden daha kaliteli. Biz yeri geldi 5-6 kişi oynadık. Düşük kaliteyle oynamamızın sebebi antrenmansızlık değil oyuncu kalitesi ve bütçeyle alakalı bir durum. Lig geneline baktığımız zaman kaliteli oyuncular biri giriyor biri çıkıyor oyuncular daha iyi daha dinlenmiş. Sende sürekli sahadasın 40 dakika boyunca. Sonralara doğru oyundan düşmemizin sebebi buydu. Bu düşüşün antrenman yapmakla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum ben. Bunu  tek sebebi bütçe ve kadro. Ama bu sene de güzel bir kadro kuruldu ve hedefimiz üst sıraları oynamak. Burada güzel bir atmosfer oluşturup güzel bir seyirciyle beraber onlara da güzel bir basketbol oynatıp sezonu güzel bir yerde tamamlamak istiyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 29.09.2015 04:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle