VAHŞET SONRASI SOSYAL MEDYADA LİNÇ EDİLDİLER AMA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, 2.Tünel mevkiinde yol kenarında 14'ü ölü 1'i yaralı bulunan köpeklerin videolarının sosyal medyada yayınlamasının ardından linç kampanyasıyla karşılaştıklarını söyledi.  

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Kasım 2023 Perşembe 18:21
1049 Okunma
VAHŞET SONRASI SOSYAL MEDYADA LİNÇ EDİLDİLER AMA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, 2.Tünel mevkiinde yol kenarında 14'ü ölü 1'i yaralı bulunan köpeklerin videolarının sosyal medyada yayınlamasının ardından linç kampanyasıyla karşılaştıklarını söyledi.  


Bilecik- Sakarya istikameti 2.Tünel mevkiinde bir vatandaşın yol kenarında 14'ü ölü 1'i yaralı köpekleri görmesi üzerine çektiği video sosyal medyada yankı oluşturdu. Bu video sonrası Bilecik Valiliği harekete geçerken, Bilecik Belediyesi sosyal medyada linç edildi. Bunun üzerine Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı bir açıklama yaparak, "Bir sosyal medya hesabı tarafından linç kampanyasıyla karşılaştık. Bilecik Belediyesi tarafından katledilen hayvanlar olarak bir başlıkla paylaşıldı ve Türkiye'de kendi vatandaşlarımız tarafından da birçok tepkiyle de karşılaşmış bulunuyoruz. Fakat tabii ki Başsavcılıkla, Jandarmayla, Tarım İl Müdürlüğüyle hızlı temaslarda bulunduk. Bölge, Bilecik Belediyesi'nin yetki alanında değil, Vezirhan beldesi bölgesinde. Maalesef can dostlarımız öldürülmüş. Fakat ölüm sebepleri hâlâ tespit edilememiş. Şu an tarım ildeki arkadaşlarımız oraya doğru ilerliyor. Ölüm sebepleri tespit edilecek. Aynı zamanda şunu da belirtmek isterim. Bilecik Belediyesi'nin bakım yaptığı can dostlarımızın hepsinin küpelerinin arkalarında 'Bilecik Belediyesi' yazmaktadır" dedi.

 ‘’Hayvanların hepsinin küpesiz olduğu tespit edildi’’
Subaşı açıklamasının devamında, "Hayvanların hepsinin küpesiz olduğu anlaşılmıştır.  Dediğim gibi ölüm sebepleri bilinmemektedir. Başsavcılık bu konuyla ilgili bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Bilecik Belediyesi bulunmamaktadır. Konu hâlâ araştırılıyor bizler de sebebini bilmiyoruz. Bizler burada rehabilitasyon merkezinde özellikle altını çizmek istiyorum. Bilecik Belediyesi'nin bir Rehabilitasyon Merkezi var. Biz burada hayvanlarımızı tedavi ediyoruz. Tedavileri tamamlandığında yaşam alanları olan sokaklarımıza geri bırakıyoruz. Gerekli kısırlaştırma çalışmaları gerekli aşı çalışmalarında yapıyoruz küpeleriyle birlikte" ifadelerine yer verdi.


 

‘’Kameralardan bakılacak gerekli işlemler yapılacak’’
Meydana gelen üzücü olayın kameralara bakılarak gerekli işlemin yapılacağını vurgulayan Başkan Subaşı, ‘’Ben burada Cumhuriyet Başsavcılığımıza Jandarmamıza güveniyorum suçlular bulunacak ve buradan da bizler sizi bilgilendireceğiz. Umuyorum bu süreçler bir daha tekrarlanmasın.  Bilecik Belediyesi olarak asla böyle katliamların yanında olmadığımızı ve biz tedavi tarafında olduğumuzu lütfen böyle linç kampanyalarında bizim adımızın geçmemesi gerektiğini vurguluyorum. Ayrıca tüm vatandaşlarımızı Bilecik Belediyesi Rehabilitasyon Merkezimize her zaman bekliyoruz. Burada kameralarımız mevcut 7/24 gözlem altındayız. Araçlarımızda takip sistemi var. Araçlarımızın nereye gittiğini buradan görebiliyoruz. Kıymetli vatandaşlarımıza hayvan sever dostlarımıza her zaman burada misafir etmeye açığız tüm şeffaflığımızla" şeklinde sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 23.11.2023 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şenol Özgen -Veteriner Hekim 2023-11-24 08:53:47

Merhaba bu masumların bir çoğu kaliteli iyi cinsten, bunlar barınakta olsa zaten sahiplenilir,düşünün Alman Kurdu var ve barınakta itlaf ediliyor, çok saçma bir şey sadece ve sadece İFTİRA olur. Saygılarımla

banner22

resim yükleresim yükle