"GENÇLİĞE SPORLA BAKIŞ PROJESİ" KAPANIŞ TOPLANTISI

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 2014 yılı hibeleri kapsamında hazırladığı ve Eylül ayında kabul edilen “Gençliğe Sporla Bakış Projesi” kapanış toplantısı yapıldı.

25 Ağustos 2015 Salı 07:44
1067 Okunma

 Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 2014 yılı hibeleri kapsamında hazırladığı ve Eylül ayında kabul edilen “Gençliğe Sporla Bakış Projesi” kapanış toplantısı yapıldı.  

 

 

  Bilecik’te bir restoranda düzenlenen kapanış programına, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Arslan Yıldız, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Coşkun Bakırtaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, Amatör Spor Kulüp üyeleri ve projeye katılan 24 öğrenci katıldı.

 

 

  Düzenlenen yemekte açılış konuşmasını yapan Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, federasyonlarının bu proje kapsamında 96 bin 290 TL’lik destek almaya hak kazandığını belirterek,”Proje kapsamında şu faaliyetler gerçekleştirildi. Proje merkezi oluşturuldu. Projede yer alacak antrenör ve koordinatör görevlendirilmesi yapıldı. Dezavantajlı gençlerden oluşan futbol takımı kuruldu. Proje açılış toplantısı yapıldı. Futbol takımımızda yer alan 24 öğrenci için ders takviyeleri yapıldı. Futbol takımımız 10 ay boyunca antrenman yaptı. Futbol takımındaki öğrencilerin velileriyle görüşmeler yapıldı. Gençlerimizin ilin ileri gelenleriyle bir araya geldikleri sohbet toplantıları yapıldı. 16-19 Mayıs arası Samsun Fair Play gezisi yapıldı. Proje ortağı kurumlarımıza ziyaretler gerçekleştirildi” dedi.

 

 

 

  “BİZ MİLLET OLARAK MAALESEF YETERİNCE SPOR YAPAN BİR MİLLET DEĞİLİZ”

 

  Vali Yardımcısı Mustafa Güney ise konuşmasında, millet olarak eksikliklerin olduğunu ve maalesef yeterince spor yapan bir millet olmadığımızı belirterek,” Avrupa’yla kıyasladığımızda gelişmiş çağdaş ülkelerin en önemli farkları bu. Özellikle gençlere söylüyorum.  Almanya’da spor yapan, sporcu sayılan kişi sayısı nüfusun yüzde 30’una yakınmış.  Türkiye’de yüzde 1’in altında. Bu tabi 2004’ün rakamları. Yüzde 0.87 maalesef. Biz hem spor yapmıyoruz, hem de yaptığımız sporu da bilinçli yapmıyoruz. Ben futbol oynarım, halı sahaya giderim ama bizimki kara düzen futbol oynamak gibi bir şey. Keşke zamanında biz de eğitimini alsaydık. Belki içimizde heder olup giden ne cevherler var” dedi.

 

 

  “AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DAHA ÇOK KATKI SAĞLANMALI"

 

  Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise, gelişen ve büyüyen Bilecik'te amatör spor kulüplerine devlet olarak, hükümet olarak daha çok katkı, destek verilmesi gerektiğine işaret ederek, "Hükümet deyince siyaset algılanmasın. Hangi hükümet olursa olsun burada bir yerel hükümet de var. İl Genel Meclis Başkanımız da burada. İl Özel İdare’nin imkanları, belediyelerimizin imkanlarıyla bir çok daha aktif spor çalışmalarını gerçekleştirebiliriz” dedi.

 

 

  Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kapanış programı sona erdi.

 

 

Son Güncelleme: 25.08.2015 07:44
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKGençlerAskfProje
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle