EVLERİN ÖNÜNDE KURBAN KESİME İZİN VAR AMA...”

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kurban pazarına gelen hayvanların kulak küpeleri ve evrakları incelendi.

01 Ekim 2014 Çarşamba 15:32
1604 Okunma
EVLERİN ÖNÜNDE KURBAN KESİME İZİN VAR AMA...”

 Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kurban pazarına gelen hayvanların kulak küpeleri ve evrakları incelendi. 

 

 

  Yaptığı incelemeler sonunda yaptığı işi anlatan Veteriner İşleri Müdür Vekili Nedret Avcı, veteriner işleri olarak kurbanların pazara gelirken sevkleri olup olmadığı ve kulak küpelerinin olup olmadığı kontrol ettikleri belirtti. Avcı, “Hayvan pazarında herhangi bir hastalığı var mı duruşu bakışına göre kontroller muayenesi yapılıyor. Satışına izin veriliyor büyükbaş hayvanlarda pasaportlarının olup olmadığı kontrol ediliyor. Kapak açıp kurban vasfına uygun olup olmadığı kontrol ediliyor. Vatandaş uyarılıyor artık o alıcıyla satıcı arasındaki ilişkiye bırakılıyor. Kulak küpesi olmayan hayvanlar hayvan pazarından çıkartılıyor. Yani kulak küpesi takılı değilse geri göndermek zorunda kalıyoruz. Çevre illerde hastalıklar olduğu duyuruluyor. Bunun içinde önlemlerimizi aldık burası her gün her akşam iş bitiminden sonra dezenfekte ile yıkanıyor” dedi.

 

 

“KURBAN BAYRAMINDA HAYVANLARI MAZBAHAYA KESİME ALACAĞIZ”

“EVLER ÖNÜNDE SAYISI 1-2 TANEYİ GEÇMEMEK KAYDIYLA KESİME İZİN VAR”
 
 Kurban Bayramında hayvanları mezbahada kesime alacaklarını belirten Avcı, “Bayramda Bilecik Belediyesi ait mezbahada kurban kesimine açık olacak. Kurban kesim fiyatlarımızı belirledik. Büyükbaş hayvan 150 TL, küçükbaş hayvan 50 TL ücret olarak. Evlerinin önünde de vatandaşlar kesiyorlar bir tane iki tane toplu olmadığı halde çevreyi kirletmeyecek şekilde izin verdik. Yoğunluk olmasın diye sadece bu atıklarını kurban atıklarını kanını yeter ki gömsünler başka bir sıkıntımız yok. Hastalıklı hayvanlarımız 153’ü arayarak kesim esnasında ulaşabilirler. Biz muayenesini ücretsiz olarak yapıyoruz. Hizmeti veriyoruz vatandaşlarımızda hastalıklı olan ciğerlerini gömmelerini rica ediyoruz. Çünkü bunda Kist Hidalik diye bir hastalık var. Bu hastalık ciğerlerden köpeklerin yemesiyle bulaşıyor. Buda vatandaşa zarar veriyor. Yayılabiliyor solunumla bulaşabiliyor.
 
 
 
 O yüzden bunların gömülmesini sağlayacağız. Bu sene Mavi Dil hastalığı var herhalde Sakarya civarında varmış orası karantinaya alınmış bir bu var birde Şap olarak duyduk ama şuanda ilimizde görülen pek bir sıkıntı yok ama biz yine de biz önlemimizi aldık. Dezenfektasyonumuzu yaptırıyoruz. Kulak küpeleri Tarım İl Müdürlüğü tarafından takılıyor. Ve küpe numarasından girersek sisteme ve bu kulak küpesi olan bu hayvan kimin hayvanı hangi aşılar yapılmış nereye sevk edilmiş bunların hepsinin görebiliyoruz. O yüzden bu küpe olayı çok önemli çalınmalara karşı çok iyi bir önlem almış oluyoruz” dedi.
 

Son Güncelleme: 01.10.2014 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle