BİLECİK BELEDİYESİNİN YENİ BAŞKAN VEKİLİ O İSİM OLDU

Bilecik'te, İçişleri Bakanlığınca 2 aylığına geçici olarak görevden alınan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in yerine vekaleten bakacak isim CHP Meclis Üyesi Muharrem Tüfekçioğlu oldu.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
03 Mart 2022 Perşembe 14:32
2156 Okunma
BİLECİK BELEDİYESİNİN YENİ BAŞKAN VEKİLİ O İSİM OLDU

İçişleri Bakanlığınca 2 aylığına geçici olarak görevden alınan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in yerine vekaleten bakacak isim CHP'li meclis üyesi aynı zamanda Bilecik Karadenizliler Derneği Başkanı Muharrem Tüfekçioğlu oldu.  


  Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in danışmanlığı yürüten Selçuk Erdağı'nın bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin tespit edilmesi üzerine 19 Ocak'ta Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlenmişti. Belediye binasından rüşvet alırken yakalan Erdağı çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti.

Soruşturma kapsamında belediye incelemeye gelen mülkiye müfettişlerince elde edilen bulgularla hazırlanan rapor Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi. Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmaya Belediye Başkanı Semih Şahin de dahil edildi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmaların selameti için Başkan Şahin'in geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Bunun üzerine Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayıyla anayasanın 127'nci maddesi ile Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi kapsamında 2 aylığına geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.


  Bilecik Belediyesinin yeni başkan vekili Muharrem Tüfekçioğlu oldu
  Bu olaylar üzerine Bilecik Belediye Meclisi olağanüstü toplantısı bugün Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Bilecik Belediyesi Meclis 1'inci Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya başlanlığında yapıldı. Toplantıya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Milletvekilleri Yaşar Tüzün, Selim Yağcı ile il ilçe başkanları katıldı.


  Seçimde Cumhur İttifakı adayı AK Partili Meclis Üyesi Çetin Kaya'yı gösterirken, Millet İttifakı adayı ise CHP'li meclis üyesi Muharrem Tüfekçioğlu oldu. Yapılan gizli oylamada ilk turda Muharrem Tüfekçioğlu 15 oy, Çetin Kaya ise, 10 oy aldı. 25 meclis üyesi bulunan Bilecik Belediye Meclisinde yapılan seçimde üye tam sayısının 3'de 2'sine ulaşamadığı için 2'nci tur oylamaya geçildi.

Bu turda da Muharrem Tüfekçioğlu 15 oy, Çetin Kaya ise, 10 oy aldı. Bu sonuçlar sonrası yine üye tam sayısının 3’de 2’sine ulaşılamadığı için üçüncü tura geçildi. 15 dakika aranın ardından üçüncü turda da Muharrem Tüfekçioğlu 15 oy, Çetin Kaya ise, 10 oy alırken, Bilecik Belediyesinin yeni başkan vekili Muharrem Tüfekçioğlu oldu.

Son Güncelleme: 03.03.2022 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Belekoma11 2022-03-03 15:46:17

Bilecigin öz evladi olan harbi bu sehirde yetismis halkin halinden anlayan bir başkan secemedik basimiza buda bizim ayıbımız olsun

banner22

resim yükleresim yükle