BENZİNLİK RUHSATI BİR DAHA Kİ BAHARA KALDI

Bilecik gündeminin günlerce meşgul eden benzinlik ruhsatı için Bilecik Belediye Meclis üyeleri yine bir karara varamadı. Yapılan oylamada bir oyun geçersiz sayılması kafaları yine karıştırırken, meclise 10 dakika ara verilmesine neden oldu.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
02 Mart 2020 Pazartesi 17:30
2195 Okunma
BENZİNLİK RUHSATI BİR DAHA Kİ BAHARA KALDI

  Bilecik gündeminin günlerce meşgul eden benzinlik ruhsatı için Bilecik Belediye Meclis üyeleri yine bir karara varamadı. Yapılan oylamada bir oyun geçersiz sayılması kafaları yine karıştırırken, meclise 10 dakika ara verilmesine neden oldu.

Bilecik Belediyesi Şubat ayı 2'nci birleşimin 6'ncı maddesinde Cumhuriyet Mahallesi 424 ada, 10 ve 13 parselde Serhat Subaşı’ya ait arsa ile 17 pafta 423 ada 4 parselde bulunan Berrin Yıldırım’a ait arsalar için ikili benzin istasyonu açmak için yaptıkları başvurular görüşülmüştü. 

Komisyon raporlarının okunmasının ardından yapılan oylamada 10 kabul, 3 red, 12 çekimser oy kullanılırken, bu oylamaya göre belediye kanunun 22’inci maddesiyle belediye meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanıldığı, katılanların salt çoğunluğu ile karar verildiği, ancak karar yeter sayısı üye tam sayısının 4/1’inden az olamayacağını, karar yeter sayısı üye tam sayısının 4/1’ini geçtiği için komisyon kararının meclise geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabulüne yani, reddine karar verilmişti.Buna göre Serhat Subaşı’nın ruhsat talebi reddedilerek, Berrin Yıldırım’a ait ruhsat talebi kabul edilmişti.

GÜNDEM MADDESİ BAŞKAN ŞAHİN GERİ İADE ETTİ

 Yaşanan bu süreçten sonra konu kamuoyunda çok tartışılırken, işin çıkmaza girdiği benzinlik yeri ile ilgili İmar Komisyonu ve Meclis kararını Belediye Başkanı Semih Şahin’in Belediye Kanunun 23'üncü maddesi gereği "Karar yeter sayısı sağlanamadığı" gerekçesi ile gündemin yeniden görüşülmesi için iade etti.

OYLAMA KARIŞIK OLDU

Oylama öncesi İYİ Parti grubu kapalı oylama yapılmasını teklif etti. Bu teklif oy çokluğu kabul edilirken,  zarflara kabul, red ve çekimser yazılması söylendi. İlk olarak Cumhuriyet Mahallesi 424 ada, 10 ve 13 parselde Serhat Subaşı’ya ait arsa oylandı. Kapalı zarf usulü yapılan oylamada 11 kabul, 14 red ve 1 çekimser çıktı. Bunun ardından 17 pafta 423 ada 4 parselde bulunan Berrin Yıldırım’a ait arsa oylanırken, 13 kabul, 11 red, 1 çekimser, 1 geçersiz oy çıktı. Bu oylama sonrası yine bir karara varılmazken, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin oturuma 10 dakika ara verdi. Ara sonrası oylamanın meclis salt çoğunluğu 1 fazlası gerekirken, bu sayıya Berrin Yıldırım oylamasında da varılamadı. Sonunda iki dosyanın da reddine karar verildi.

Son Güncelleme: 02.03.2020 19:56
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle