BELEDİYE, İDDİALARA CEVAP VERDİ!

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan  kamuoyunu bilgilendirici açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan, beslenme çantası, burslar ve sosyal yardımların kesildiği şeklindeki haberlerin yanlış ve eksik bilgi içerdiği belirtildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
13 Mart 2024 Çarşamba 15:35
482 Okunma
BELEDİYE, İDDİALARA CEVAP VERDİ!

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan  kamuoyunu bilgilendirici açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan, beslenme çantası, burslar ve sosyal yardımların kesildiği şeklindeki haberlerin yanlış ve eksik bilgi içerdiği belirtildi.

Yapılan haberlerin yalan ve asılsız olduğu bilgisinin verildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

‘’Belediye Başkanlığımız tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve öğrencilere yönelik yapılan yardım ve dağıtımlar devam etmektedir. Beslenme çantası projesine yönelik uygulamada meydana gelen harcamalar ve iş gücü zararlarına yönelik durum göz önünde bulundurularak, beslenme çantası projesi için ailelere Belediye Başkanlığımız projesi olan Bi Kart’a gerekli nakit yüklemesi yapılarak proje sürdürülmektedir. Bu şekilde kartlara yükleme yapıldığında vatandaşa hem sosyal yardım yüklemesi hem de beslenme çantası yardımı yapılmaktadır. Vatandaşımız çocuğunun okulda yemek istediği ürüne göre alışverişini yapması planlanmıştır.
BURSLARA YÖNELİK BİR KESİNTİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Üniversite öğrencilerine yönelik bursların da devam ettiği bilgisinin verildiği açıklamada; ‘’Güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere 2 etapta öğrencilerimize yardım yapılması planlanmıştır. Bu kapsamda güz dönemi ödemeleri adı altında Aralık 2023 ve Şubat 2024 aylarında ödemeler gerçekleştirilmiş olup, bahar dönemi adı altında yatırılması gereken miktarlar ile ilgili projeye başlarken bir tarih aralığı verilmemiştir. Bu nedenle söz konusu yardımın kesilmiş olması söz konusu değildir. Önümüzdeki aylarda ödemeler gerçekleştirilecektir.’’
SOSYAL YARDIMLAR İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRILMAYA DEVAM EDİYOR
 Belediye Başkanlığı tarafından sosyal yardımların ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sürdüğü bilgisinin verildiği açıklamada; ‘’Yapılan haber ve paylaşımlardaki bilgilerin aksine Belediye Başkanlığımız tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik birçok kalemde yapılan yardımlar ile yanında yer almaya devam ediyoruz’’ ifadeleri kullanıldı.
BESLENME ÇANTASI PROJESİNİN FİZİKİ OLARAK UYGULANMASINDA OLUŞAN DEZAVANTAJLAR
Açıklamada ayrıca çocuklar için hazırlanan ve fiziki olarak uygulanan beslenme çantası projesinin dezavantajları hakkında bilgilerin de verildiği açıklamada şu bilgiler maddeler halinde paylaşıldı:
1-      Bir gün öncesinden ertesi günün beslenme çantası hazırlandığı ve dağıtıldığı için içerikte bulunan ürünler tazeliğini muhafaza edememektedir.
2-      Verilen beslenme ürünlerini öğrenci okulda değil teslim edildiğinde tükettiği gözlemlenmiştir.
3-      Bu proje ile vatandaşa temas edilmesi planlanmıştır fakat dağıtım sırasında hane sahiplerine çoğu zaman ulaşılamadığı tespit edilmiştir.
4-      Beslenmesi onaylanmayan  ya da başvurusu hiç olmayan ailelerin çocuklarının dağıtılan ürünlere özendiği gözlemlenmiştir.
5-      Pazar günü en az 2 en fazla 4 çalışanın tam gün mesai yapması gerekmektedir.
6-      Dağıtım güzergahındaki ulaşım mesafesi günde yaklaşık 50 kilometre olup yakıt, araç bakımı ve diğer iş gücü açısından büyük zararların meydana geldiği görülmüştür.
7-      Aylık 202 çocuk için dağıtılan beslenme birim fiyatı 52 TL olup toplamda 231.088 TL maliyeti olurken, gerçekleştirdiğimiz güncel proje ile bu maliyet 137 bin 360 TL’ye düşmektedir.

Anahtar Kelimeler:
IddialarYanıtGeldi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle