BİLECİK’TE 90 POLİS MEMURU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan 12 bin 801 polisten 90'ının Bilecik’te görevli olduğu öğrenildi.

04 Ekim 2016 Salı 09:04
4671 Okunma
BİLECİK’TE 90 POLİS MEMURU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

  Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan 12 bin 801 polisten 90'ının Bilecik’te görevli olduğu öğrenildi.

 

 

  Bilecik ve ilçelerinde görev yapan polislerin arasında, 4’üncü, 3’üncü ve 2’inci sınıf emniyet müdürlerinin de olduğu belirtiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yapılan açıklamada, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 12 bin 801 personelin görevden uzaklaştırıldığı, bunlardan 2 bin 523'ünün amir sınıfından olduğu kaydedilmişti.

 

 

81 İLDE ÇOK SAYIDA POLİS

 

 Bakanlık 81 ilde çok sayıda polisin FETÖ/PDY üyesi şüphesiyle görevden uzaklaştırılması kararını aldı. Aralarında çeşitli rütbelerde bulunan müdürlerinde olduğu yaklaşık 12 bin polisin örgüt ile bağlantısı olduğu iddia edildi. Operasyon kapsamında Ankara'da 1350, İzmir 570, Diyarbakır'da 650 ve Hakkari'de 350, Bilecik’te 90 emniyet mensubuna görevden el çektirildiği öğrenildi. Açığa alınanların arasında üst düzey emniyet müdürlerinin de olduğu belirtildi. Bu alımların ihraç edilen polis memurlarına tebligatla iletileceği belirtildi.

 

 ÖNCE SORUŞTURMA YAPILACAK

 

 

 FETÖ darbe girişimi sonrası ihraç dalgası tüm yurtta devam ederken bunlarda en çok polisler ve MEB personelleri etkilendi. 15 Temmuz sonrası kamuda binlerce vatandaş ihraç edildi ve bu el çektirmeler OHAL kapsamında devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan polisler hakkındaki soruşturmayı polis başmüfettişleri yürütecek. Soruşturmalar sonucunda, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirlenen polislerin meslekten ihraç edileceği öğrenildi.

Son Güncelleme: 04.10.2016 09:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle