BİLECİK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AĞUSTOS AYI KARNESİ

Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından ağustos ayında il genelinde yapılan asayiş uygulamalarında kimlik sorgusu gerçekleştirilen bin 775 kişiden, haklarında yakalama ve arama kararı bulunan 27 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

03 Eylül 2015 Perşembe 10:07
1352 Okunma
BİLECİK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AĞUSTOS AYI KARNESİ
  Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından ağustos ayında il genelinde yapılan asayiş uygulamalarında kimlik sorgusu gerçekleştirilen bin 775 kişiden, haklarında yakalama ve arama kararı bulunan 27 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
 
 
  İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Asayiş Şubesi ekiplerince bin 775 kişiye yapılan kimlik sorgusunda, Bilecik'te 14, başka illerde araması olan 13 şüpheli olmak üzere haklarında yakalama ve arama kararı bulunan 27 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "Asayiş Şubesince yapılan çalışmalarda, merkez Bahçelievler mahallesinde 6 ve 9 Temmuz tarihlerinde, Hürriyet mahallesinde 13 Temmuz tarihinde üç ayrı evden kapı kilit dili düşürmek suretiyle hırsızlık olayı gerçekleşti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırma inceleme çalışmaları, kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıklarının beyanları sonucunda iki ayrı hırsızlık olayını da L.U. isimli şüpheli şahsın gerçekleştirdiği tespit edildi. Değişik illerde de benzer suçlara karıştığı tespit edilen L.U. isimli şüpheli şahsı yakalama çalışmaları aralıksız devam ediyor" denildi.

  CEZAEVİ FİRARİSİ VE 12 AYRI SUÇTAN ARANMA KAYDI OLAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
 
  Cezaevi firarisi, 12 ayrı suçtan aranma kaydı 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.G. (27) isimli şüphelinin Bilecik'te yakalandığı da aktarılan açıklamada, “15 Ağustos 2015 günü Denizli ilinde de 4 şahsı silahla yaraladığı ve daha sonra Bilecik'e kaçtığı, Denizli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile yapılan görüşmelerden anlaşıldı. Şahsın bulunabileceği tüm adresler titizlikle incelendi. Ertuğrulgazi mahallesindeki bir adreste bulunduğu tespit edildiğinden, Cumhuriyet Savcısı talimatı alınarak bahse konu adrese “Arama Kararı” çıkartılarak, şüpheli şahıs E.G. (27), 16 Ağustos günü saat 22.00’de Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan operasyon sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli 17 Ağustos günü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edildi” ifadeleri kullanıldı.
 

 
  KOM ŞUBE ÇALIŞMALARI
 
  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda ise; il merkezinde, 4,76 gram kubar esrar maddesi, 1,67 gram bonzai maddesi, 1 adet uyuşturucu madde kullanmak için hazırlanan düzenek, 3 adet sahte 100 TL banknot, 1 adet sahte 20 TL banknot, sahte para karşılığı yapılan alışveriş sonrası para üzeri olarak iş yerinden alındığı değerlendirilen toplam 705 TL paranın ele geçirildiği kaydedildi.

  MALİ BÜRO ÇALIŞMALARI
 
  Mali Büro görevlilerince Bilecik sahtecilik suçuna iştirak eden şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik 1 operasyon gerçekleştirildiği de belirtilen açıklamada, "Üzerlerinden toplam 3 adet sahte 100 TL banknot ve 1 adet sahte 20 TL banknot ve sahte para karşılığı yapılan alışveriş sonrası para üzeri olarak iş yerinden alındığı değerlendirilen toplam 705 TL para ele geçirilmiş 2 şahıs hakkında Piyasaya Sahte Para Sürmek suçundan işlem yapılmış, çıkarıldıkları mahkemece ilimiz M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi" ifadelerini de kullanıldı.
  Ayrıca, "sarhoşluk, gürültü yapma, tütün mamulleri tüketimi" suçlarından 24 kişiye toplam 3 bin 156 lira idari para cezası uygulandığı da bildirildi.
  Trafik denetimlerinde ise, hız ihlali yapan 4 bin 213 sürücüye, alkollü araç kullanan 41 sürücüye, emniyet kemeri takmayan 25 sürücüye, kırmızı ışık ihlali yapan 17 sürücüye, kasksız motosiklet kullanan 42 sürücüye, park yasağı bulunan alanlara park eden 249 sürücüye, araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 312 sürücüye, taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 11 sürücüye, yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 12 sürücüye, araç sigortasını yaptırmayan 63 sürücüye, diğer kural ihlalleri için 442 sürücüye olmak üzere toplam 5 bin 429 şahsa 1 milyon 275 bin 373 TL cezai işlem uygulandığı da açıklandı.

Son Güncelleme: 03.09.2015 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle