ASAYİŞ ŞUBE 2014 YILINI GURURLA SUNAR

Bilecik'te 2014 yılını geride bırakırken, 2014 yılına yapılan operasyonlar ile Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü damgasını vurdu.

01 Ocak 2015 Perşembe 13:43
3429 Okunma
ASAYİŞ ŞUBE 2014 YILINI GURURLA SUNAR

 Bilecik’te 2014 yılını geride bırakırken, 2014 yılına yapılan operasyonlar ile Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü damgasını vurdu.

 

 

 Göreve geldiği 5’inci ayını dolduran Bilecik Asayiş Şube Müdürü Seyhan Yıldırım ve ekibi geçtiğimiz yıla yaptıkları operasyon ile damgasını vurdular. Asayiş ekiplerini yıl içinde yaptıkları operasyonları sizler için derledik.

 

 

 

SEYHAN YILDIRIM VE EKİBİNDEN ŞAFAK OPERASYONU

 

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri düzenledikleri Şafak Operasyonu ile 12 evde hırsızlık yaptığı tespit edilen şüpheliyi yakaladılar.

 Edinilen bilgiye göre uzun süredir Bilecik’te yapılan hırsızlık olaylarını üzerinde çalışan Asayiş Şube Müdürü Seyhan Yıldırım ve ekipleri bu sabah, Bilecik’te 11, Eskişehir’de 1 eve girerek hırsızlık yaptığı tespit edilen şüpheliye düzenledikleri Şafak Operasyonu ile yakaladılar. Bilecik’in Yenipazar ilçesine bağlı Danişment Köyü’nde yakalanan şüpheli alınan ifadelerin ardından savcılığa sevk edilecek.

 

 

 

EV VE OTO FARELERİNİN BİRİ YAKALANDI DİĞERİ AN MESELESİ

 

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin şüphe üzerine takip ettikleri bir araçtaki hırsızlık zanlılarından biri yakalanırken, 180 Sabıka Dosyası Olan Ve 14 Ayrı Suçtan Arama kaydı bulunan diğer şüpheliyi yakalama çalışmaları da sürüyor.

  Yapılan açıklamaya göre; 155 ihbar hattına Ertuğrulgazi mahallesinde 06 plakalı gri renkte bir aracın şüphe uyandıracak şekilde sürekli dolaştığı şeklinde gelen ihbar üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bahse konu aracı takibe aldı.  İl merkezinde 4, Bozüyük ilçesi, Eskişehir ve Yalova illerindeki 13 evden olmak üzere toplam 17 ayrı evden  hırsızlık olayının şüphelilerinden 14 adet suç kaydı bulunan G.T. (21), Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ve Tuzla Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile yapılan ortak çalışmada yakalandı ve adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

  Açıklamada, Bilecik il merkezinde 4, Bozüyük ilçesi, Eskişehir ve Yalova illerindeki 13 ayrı evden toplam 17 ayrı evden hırsızlık olaylarının diğer şüphelisi olan, 180 adet sabıka dosyası ve 14 ayrı suçtan arama kaydı bulunan F.D. (29)’ yi yakalama çalışmalarının ise aralıksız devam ettiği belirtildi.

 

 

 

TRAFİK EKİPLERİNİN BULAMADIĞI ARACI ASAYİŞ EKİPLERİ BULDU

 

Bilecik il merkezinde iki ay önce kazaya karıştıktan sonra sürücüsü tarafından kaçırılan otomobil, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bulundu. 

 Edinilen bilgiye göre, Bilecik'te geçtiğimiz aylarda merkez Gülümbe istikametine seyir halindeyken Tugay kavşağında seyir halinde önündeki  bir otomobile çarpıp kaçan araç ,Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü tarafından bulundu. Konu hakkında İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 1 araca çarparak olay yerinden kaçan otomobil ile ilgili olarak yapılan araştırmalar kapsamında tarafların ve görgü tanıklarının beyanlarına başvurulduğu, ancak yürütülen soruşturmada herhangi bir sonuca varılamamasının ardından Cumhuriyet Savcılığınca verilen talimat gereği konunun Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince de araştırılması ve incelenmesi istendiğini belirterek açıklamaya şöyle devam ettiler.

“Bunun üzerine başlatılan kapsamlı çalışmalar doğrultusunda olayın mağduru ile görgü tanıklarının ifadelerinden, kazaya sebebiyet verdiği ve olayın akabinde Hürriyet Mahallesinde bulunan kapalı pazar istikametine doğru uzaklaştığı anlaşılan aracın beyaz renk farlı koyu siyah renkli otomobilin, olduğu tespit edilmesinin üzerine 11 plakalı koyu renkli tüm araçların il ve ilçe Trafik Tescil birimlerimizden kaydı incelenmiş, bununla birlikte ilimiz plakasına kayıtlı yaklaşık 196 aracın Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kamera kayıtlarından kaza olayının öncesi ve sonrası tarihlerdeki hareketleri inceleme altına alınmış, bu araçlar içerisinde sadece 11 plaka sayılı siyah renkli aracın ön tamponunda değişikliklerin olduğu fark edilmesi üzerine, bahse konu aracın ilimiz PTS kayıtlarındaki tüm hareketleri ve görüntüleri detaylı bir şeklide incelenmiş, aracın kazadan önce PTS kayıtlarında sürekli hareket halinde olduğu görülmüş, ancak kazanın gerçekleştiği 27 Ekim 2014 tarihinden 14 Aralık 2014 tarihine kadar geçen süre içersinde herhangi bir PTS görüntüsüne rastlanılmamış, bu nedenle aracın muhtemelen bir kazaya karışmasından dolayı tamirde olabileceği değerlendirilmiştir.

 

 

 Bunun üzerine kaza tarihinden önceki ve sonraki görüntüleri tekrar detaylı bir şekilde incelenen 11 plaka sayılı aracın, kaza tarihinden önce ön tamponunda bulunan radyatör ızgaralarının nikelajlı olduğu, ancak kaza tarihinden sonraki görüntülerinde radyatör ızgaralarının üzerinde olması gereken radyatör ızgaralarının üzerinde yerinde bulunmadığı görülmüş ve gerçekleşen trafik kazasına karışan, mağdur ve görgü tanıklarının ifadelerinde belirtilen  11 plaka sayılı araç olduğu tespit edilmiştir”.

  Ayrıca, şüpheli sıfatıyla yakalanan aracın sürücüsü adli makamlara intikal ettiği belirtildi.

 

 

 

BU DEVİRDE ARKADAŞINA BİLE GÜVENME

 

 Bilecik'te bir ikametten hırsızlık yaptığı iddia edilen şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yakalandı.

 Edinilen bilgiye göre, Bilecik merkez Cumhuriyet mahallesi Ali Rıza Özkay caddesinde bulunan bir ikamette 15 Kasım günü yapılan hırsızlık olayının şüphelisi iddia edilen S. T. (43) yakalandı. Bilecik'te aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşın evinden çaldığı iddia edilen 20 bin TL değerindeki ziynet eşya ve para ile ortalıktan kaybolan şüpheli, dün akşam Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri tarafından Otogar kavşağında  yakalandı.

 

 

Üzerinden 4 bin 800 TL para, bir adet altın kolye ve bir künye üzerinden çıkan şüpheli, Bilecik Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadesinin ardından bugün nöbetçi savcılığa sevk edilecek. Şüpheli T., ilk ifadesinde yaptığı olayı itiraf ederek, “Aynı iş yerinde çalışıyorduk. Arkadaşımın şehir dışına çıkacağını bildiğim için evinin anahtarını cebinden aldım ve olayı gerçekleştirdim” dediği iddia edildi.

 

 

 

ASAYİŞ ŞUBE TAŞLARI YERİNE OTURTTU

 

Geçen hafta Bilecik'te telefon dolandırıcılığı olaylarına karıştıktan sonra yakalanan 2 şahıstan birinin Kütahya'da da dolandırıcılık olayına karıştığı öğrenildi.

Bilecik'te 5 ayrı dolandırıcılık olayıyla alakalı çalışma yürüten Bilecik Asayiş Şube Müdürü Seyhan Yıldırım ve ekibi, yapmış oldukları incelemeler ve başarılı çalışmalar sonunda O.G. (31) ve S.Y. (31) isimli iki şüpheliyi geçen hafta yakalamış, şahıslardan O.G. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı. Kütahya'da aynı şekilde dolandırıcılık olayı olduğu ve paylaşılan bilgiler neticesinde, Kütahya Asayiş Şube Müdürlüğü ile Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerinin ortak yaptığı koordineli çalışmalar ve elde edilen kamera kayıtları ile görgü tanıklarının verdiği bilgiler çerçevesinde Bilecik'te tutuklanan O.G.'nin Bilecik'e gelmeden Kütahya'da da dolandırıcılık olaylarına karıştığı tespit edildi. O.G.'nin, 3 gün içerisinde Kütahya'da toplam 70 bin TL'lik dolandırıcılık yaptığı bildirildi.

 

 

 

ASAYİŞ EKİPLERİNDEN ALTIN VURUŞ

 

 Bilecik’te iki yaşlı kız kardeşi telefonla arayıp dolandırmak isteyen kişiler polis ekipleri tarafından yakaladı.

 Edinilen bilgiye dün gece Bilecik İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan ve Asayiş Şube Müdür Seyhan Yıldırım gece boyu takibe aldıkları telefon dolandırıcılarını yakalayarak vatandaşlara rahat bir nefes aldırdılar. İstiklal mahallesindeki ikametlerinde yaşayan Ş.A. (80) ve N.A. (76) isimli iki kız kardeş telefonla arayan dolandırıcı, terör örgütlerine hesaplarından para aktarıldığını söylenerek, hangi bankalarda ne kadar paralarının bulunduğu sordu ve bulunan paralarını çekmezlerse terör örgütünün hesabına aktarılacağı söyledi. 

 

 

 Telaşlanan yaşlı bayanların çeşitli bankalarda paralarının bulunduğunu ifade etmelerinin üzerine dolandırıcı, “Bankalardaki paranızı çekin, biz almaya geleceğiz ve paranız devlet güvencesinde kalacak, iki gün sonra hesabınıza yatıracağız” şeklindeki telkinler bulundu. Bu sözlere inanan Ş.A. (80) ve N.A. (76) isimli bayanlar, bankada ortak hesaplarında bulunan 152 bin lirayı çekip ikametlerine geldiler ve bir süre sonra dolandırıcının gönderdiği şahsa paraları teslim ettiler.

 

 

 BİLECİK ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDEN “HUZUR UYGULAMASI”

 

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Bilecik'te huzurun sağlanması amacıyla “Huzur Uygulaması” yapıldı.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne önünde toplanan 26 ekip 105 personel ile Bilecik genelindeki asayiş uygulaması, internet kafeler ve Bilecik merkezi giriş çıkışlar kontrol edildi. Yapılan bu uygulamalarda Bilecik genelindeki kahve ve umuma açık yerlerde kimlik kontrolü, internet kafelerde 18 yaş ve iş yeri ruhsatlı ile Bilecik’in giriş çıkışlarında sürücülerden alkol testi, Genel Bilgi Tarama (GBT)  sorgu ile araçlarda arama yapıldı.

 

 

  Yapılan uygulama öncesi yapılacak uygulama hakkında personeline bilgi veren Bilecik Asayiş Şube Müdürü 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Seyhan Yıldırım, bu akşamki yapacakları uygulamanın “Asayiş Huzur” uygulaması olduğunu belirterek, “Onun detaylarını sorumlu amir arkadaşlar, komiser arkadaşlar size belirtecekler zaten genel çerçevede. Ben bir kaç hususu hatırlatmak istiyorum. Asayiş Huzur uygulamamız 19.00 ile 21.00 saatleri arasında icra edilecek. Saat 19.00'da başlıyoruz, 21.00'de bitiriyoruz.

 

 

Şüpheli şahıs ve araç kontrolleri alınan arama kararı doğrultusunda titiz bir şekilde yapılacak. Hassas ve titiz bir şekilde görevimizi yapacağız. Umuma açık mekanlarda normal rutin asayiş çalışmalarımızla birlikte 18 yaşından küçük şahısların olup olmadığı, tütün kanununa muhalefet, işletmelerin gerekli belgelere sahip olup olmadığı konuları da ayrıca incelenecek” dedi.

 


 


Son Güncelleme: 01.01.2015 13:43
Anahtar Kelimeler:
BİLECİK2014Asayiş şube
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle