İKİ YIL SINIRI GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde son şekli verilen yeni yargı paketiyle vergi suçlarına pişmanlık indirimi, mağdura duruşma kağıdıyla birlikte iddianame gönderilmesi, adli kontrole 2 yıl sınırı gibi uygulamalar geliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
03 Haziran 2021 Perşembe 10:50
575 Okunma
İKİ YIL SINIRI GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde son şekli verilen yeni yargı paketiyle vergi suçlarına pişmanlık indirimi, mağdura duruşma kağıdıyla birlikte iddianame gönderilmesi, adli kontrole 2 yıl sınırı gibi uygulamalar geliyor.

AK Parti’nin önümüzdeki hafta Meclis’e sunmayı planladığı 32 maddelik yeni yargı paketinde (4. yargı paketi) yer alacak düzenlemeler netleşti. Milliyet’in edindiği bilgiye göre yapılacak düzenlemelerle “etkin pişmanlık” hükümleri vergi suçları için de uygulanacak. Kişi, vergi cezasına yönelik yargısal süreç başlamadan önce etkin pişmanlıktan yararlanırsa cezasını yüzde 50; yargısal süreç başladıktan sonra yararlanırsa yüzde 25 indirimli olarak ödeyecek. Hakkında “konutu terk etmeme tedbiri” kararı verilen bir kişinin evde geçirdiği her iki gün; bir gün sayılarak mahkumiyetinden düşülecek.

Yurt dışına çıkış yasağı gibi adli kontrol düzenlemeleri en geç 4 ayda bir gözden geçirilecek. Kişinin adli kontrolde geçireceği sürelere de 2 yıl sınırı getiriliyor. Yeni yargı paketi mağdura iddianame gönderilmesi gibi kritik düzenlemeler de içeriyor.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle