APARTMAN SAKİNLERİ DİKKAT

Otoparktan asansöre, temizlikten tadilata pek çok konuda site yönetimleri ile apartman sakinleri arasında yaşanan sorunlar her geçen gün artıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Kasım 2021 Perşembe 10:33
507 Okunma
APARTMAN SAKİNLERİ DİKKAT

Otoparktan asansöre, temizlikten tadilata pek çok konuda site yönetimleri ile apartman sakinleri arasında yaşanan sorunlar her geçen gün artıyor.

Bunlardan biri de büyük veya orta halli sitelerde toplanan aidat miktarları, bu paraların doğru kullanılmadığı iddiaları ve verilen bazı cezalar. Esas amacın gelir elde etmek değil, zorunlu giderlerin adil bir şekilde paylaşılması olduğu site yönetimleri, zaman zaman yöneticilerin kâr amacı güttüğü yerler haline geldi.



Son olarak geçtiğimiz günlerde Tuzla'da bulunan 250 dairelik lüks bir sitede, inşaat firması geçici olarak site yönetimini üstlendi. İddialara göre, son 3 aydır yönetimin yapmış olduğu bazı uygulamalar ve cezalar site sakinlerini canından bezdirdi. Yaklaşık 250 dairenin bulunduğu sitede insanlar, 'asgari ücret cezası' adı altında kendilerine cezalar kesildiğini, ödemedikleri takdirde çeşitli bahanelerle araçlarıyla otoparka giremediklerini ve site yönetimi tarafından iş yerlerine şikayet mailleri atıldığını dile getirdi. Peki durum neden bu raddeye geldi? Site yönetimlerinde yaşanan sorunların ve ödenen ücretlerin doğru kullanılmamasının önüne nasıl geçilebilir?

'Hukukî yükler mantıklı gelmiyor'

Avukat Cihat Demirbağ, apartman sakinlerinin günlük hayat telaşlarında ek bir yük istemediklerinden dolayı site yönetimini, sitelerde emekli olan insanlara terk ettiklerini ve sorunların böylece başladığını savundu. "Bu görevi basit görerek işe başlayanlar ise aslında ne kadar büyük hukuki sorumluluk yüklendiklerini avukatlarla muhatap oldukça öğreniyorlar" diyen Demirbağ, alınan bu hukukî yüklerin kimseye mantıklı gelmediğini belirtti. Site yönetiminde yer alan kişilerin İş Kanunu, Ücretli İzin Yönetmeliği, Sendikalar Kanunu, Ceza Kanununda Bazı Hususlar, Kimlik Bildirme Kanunu vb. mevzuata hakim olması gerektiğinin altını çizdi.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle