CHP'DEN MİNİBÜS ZAMLARINA TEPKİ

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, kentte yapılan minibüs zamlarına tepki göstererek kararın geri alınmasını istedi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
22 Şubat 2018 Perşembe 14:01
1208 Okunma
CHP'DEN  MİNİBÜS ZAMLARINA TEPKİ

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, kentte yapılan minibüs zamlarına tepki göstererek kararın geri alınmasını istedi.

  Basın mensupları ile düzenlediği kahvaltıda bir araya gelen Çalışkan, Bilecik gündemini şuan ilgilendiren en büyük hususun minibüslere yapılan zam olduğunu söyledi. Gültekin Çalışkan, "Geçtiğimiz günlerde şehir içi dolmuşlarına yapılan yolcu taşıma ücretleri zammı Bilecik kamuoyunda büyük tepkilerle karşılanmıştır. Özellikle bünyesinde 17 bin öğrenci, binden fazla akademisyen ve çalışanı bulunan Şeyh Edebali Üniversitesi hattını kullanan yolcular tarafından yapılan zamlara tepki olarak, dolmuşlara binmemek, otostop yaparak şehre gitmek, şoförlere bütün para vererek tepki amaçlı protestolar yaptılar.

 Gerçekleştirdikleri bir nevi protestolarına Belediye Başkanı Selim Yağcı farklı bir açıdan bakarak adete öğrencilerimizle alay etmiştir. Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilimiz tanıtımına büyük katkısı olan ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilerimizin yaptıkları bu pasif protestoların ardından yaptığın açıklamada 'müracaat eden ilk bin öğrencinin 3 aylık farkını belediye olarak karşılayacağız' dedi.  

 Aylık 10 TL olan bu farkı öğrencilerimize bir lütuf gibi sunmayı hangi sosyal belediyecilik anlayışına sığdırıyorsunuz. Yine bin öğrenciye vereceğiniz farkı diğer öğrencilerin alamayacak olmasını hangi hukuk ve adalet anlayışına bağlıyorsunuz. Sayın Yağcı'ya önerimiz adaletin sağlaması için bu zamların geri alınmasıdır. Bilecik ilinde belediye olarak şehir içi yolcu taşıma işlerini minibüs hatları açarak özel sektöre devrettiniz. Bilindiği üzere özel sektörün amacı hizmetten çok kârdır ve bu kârı da Bilecik halkından alacaklardır" dedi.

BAŞKAN YAĞCI'YA SORULAR

 CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, son olarak Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya cevaplaması üzerine "Şehir içi yolcu taşıma işi için bugüne kadar kaç hat açtınız, bu hatları minibüs sahiplerine kaç yıllığına ve kaç liradan sattınız, bu işten belediye olarak ne kadar gelir elde ettiniz, bu gelirleri nerelerde kullandınız, kullanıyorsunuz?" gibi sorular sordu.

"CHP'NİN YÖNETECEĞİ BELEDİYEDE EN İYİ HİZMETİ SUNACAĞIMIZI BURADAN AÇIKÇA BEYAN EDİYORUZ"

 Son olarak bu sorularımızın cevaplarını tüm Bilecik halkı adına talep ettiklerini sözlerine ekleyen CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, "Bizce bu zamana kadar tahsil ettiğiniz hat bedelleri ve harçların küçük bir kısmı ile minibüs esnaflarımızın mağdur edilmemesi adına taşıma kapasitesi oranında sübvanse edilerek öğrencilerin ve Bilecik halkının zamsız olarak taşınması mümkün olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisinin yöneteceği Bilecik Belediyesinde toplu taşıma hizmetlerinin sosyal belediyecilik anlayışı gereği tüm bileşenlerle birlikte düzenlenerek,vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunacağımızı buradan açıkça beyan ediyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 22.02.2018 14:16
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tuncay GÜLER 2018-02-22 16:02:58

Sn. Gültekin Çalışkan, söz konusu minibüs zamları Belediye Meclisi kararı ile yürürlüğe girmiştir. Bu karar içlerinde CHP ve MHP'li meclis üyelerinin de onayı ile oy birliği ile alınmıştır. Bu karara tepkinizi anlamak ve kamuoyuna yaptığınız açıklamaları anlamak mümkün değildir. Akaryakıt fiyatlarına gelen üst üste zamlar sonrası kaçınılmaz olan fiyat zammı doğru bir karar olup bu konuda kamuoyundan anlayış beklemekteyiz.

banner22

resim yükleresim yükle