YAPISAL KARAKTERİZASYON TEKNİKLERİ SEMPOZYUMU

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “Yapısal Karakterizasyon Teknikleri" sempozyumu gerçekleştirildi.

13 Mayıs 2015 Çarşamba 13:01
1357 Okunma
YAPISAL KARAKTERİZASYON TEKNİKLERİ SEMPOZYUMU

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından “Yapısal Karakterizasyon Teknikleri" sempozyumu gerçekleştirildi. 

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane Konferans Salonu’nda yapılan sempozyum,a Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Harun Mindivan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Özbay ,Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

  Sempozyumda açılış konuşmasını yapan Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Harun Mindivan, merkezi araştırma laboratuvarının temel amaçlarından bahsetti. Yeni kurulan ve gelişmekte olan üniversitelere daha fazla sayıda nitelikli eleman çekebilmek uygulamalı eğitim yapmak araştırma kültürünü yaygınlaştırmak ve üniversite özel sektör iş birliği anlamında somut projeleri geliştirmek olduğunu belirten Mindivan, "Geçmişte üniversitelerim muhtelif fakülte ve bölümlerinde kurulan, mükerrer cihazlarla donatılan ve etkin kullanılmayan laboratuvarların yerine artık günümüzde fakülte ve bölümlerin kontrolü altında olmayan, yönetim modeli şeffaf ve bütün araştırmacıların kullanımına açık merkezi araştırma laboratuvarlarına dönüştürülmesi hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda bir çok üniversite de merkezi araştırma laboratuvarı kurulmuştur ve kurulmaya devam etmektedir” dedi.

 

 

“ORTAK PROJE VE ÇALIŞMALARLA ULUSLARARASI ALANDA İSMİMİZİ DUYURMAYI AMAÇ EDİNDİK”

 

  Mindivan, konuşmasının devamında, 2011 yılında kurulan üniversitenin Merkez Araştırma Laboratuvarının kendine ait 618 metrekarelik kapalı alana sahip binasında analiz cihazları ile tam kapasite hizmet sunduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  ”Merkez etkileşimde olduğu sektörlerin Ar-Ge birimlerinde teknolojiye çevrilebilir ürünlerin ve süreçlerin geliştirilmesine, bünyesinde bulunan cihazları kullanarak verdiği araştırma hizmetleri yoluyla katkıda bulunmakta, ilgili tüm sektörlerde katma değerin oluşturulması ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmaya hazırdır. Üniversitemizin bulunduğu konum itibari ile sanayi iş birliğinin geliştirilmesi ve akademik çalışmalar ile sanayinin ihtiyaçlarının uyumlandırılması, böylece sanayimizin ileri teknoloji üretimi ve rekabet yeteneğini artırmak, öğretim elemanlarının proje geliştirme ve sonuçlandırma kapasitelerinin artırılması için koordinasyon sağlamak ve altyapı oluşturmak. Proje çıktılarının patentlendirilmesi ve patent işlerinin takip edilmesi için üniversiteye ve Bilecik' e hizmet sunmak, ortak proje ve çalışmalarla uluslararası alanda ismimizi duyurmayı amaç edindik. Bu amaç doğrultusunda merkez bünyesindeki laboratuvarlarımız üniversitemiz ve tüm ulusal ve uluslararası üniversitelerin araştırmacıların hizmetine hazırdır."

 


  "REKTÖR HOCA ARTIK BİZLERE LABORATUVARLARIMIZIN ÇALIŞMASINI SÖYLEDİ"

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Özbay ise; 2008 2009 yılından itibaren  üniversite olarak belirli bir aşama kaydettiklerini belirterek, "2009 yeni kurulan üniversitelere destek verebilmek adına yayınlamıştı bu projeyi. Elimize bu bilgi geldiğinde bir grup akademisyen arkadaşlarımızla toplandık ve projeyi yazmaya başladık, neler yapabiliriz diye. Projemizi yazıp DPT' ye yolladık. 13 trilyonluk bir projeydi ve projenin bütçesi bize 4 trilyon olarak geldi. Bu projemizin inşaat bütçemizin inşaat bütçesi için ayrılmıştı. O dönemde rektörümüz ve rektör yardımcımız ve strateji daire başkanlıklarının destekleriyle kalkınma bakanlığına yaptığı görüşmelerle biz bu projeyle cihaz alacağız binaya ihtiyacımız yok dedik. Yine el birliği ile çalışarak meslek yüksek okulunun laboratuvarlarını kullandığımız merkez araştırma laboratuvarı haline getirdik. 3 yıl içinde de bütçemizde belirttiğimiz cihazlarımızın alımlarını tamamladık. Sıra merkezin çalışmasına kurulmasına gelmişti. Rektör Hocam laboratuvarın artık çalışması gerektiğin söyledi. Bu görevi bana verdi. Buraya laboratuvara gelen hiç kimse boş gitmeyecek. Biz hoca olarak araştırmacılar olarak elimizden ne geliyorsa yardım edecektik. Çünkü ancak o zaman biz Bilecik Sanayisini araştırmacılarını üniversiteye çekebilirdik. o düsturu bu zaman kadar geliştirdik. Cihazlar alındı, laboratuvar çalışmaya başlandı. Temel hedefimiz bütün cihazları tüm uzman arkadaşlarımız bilecek. Bildiğimiz her şeyi öğretmeye çalıştık, öğrenmeye çalıştık" dedi.

 


  “YAPISAL KARAKTERİZASYON İNSANLARA HİZMET İÇİN KURULMUŞ BİR BİLİM DALIDIR”

 

 Haliç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Kayalı, karakterizasyonun insanlara iyi bir hizmet vermesi ve iyi bir merkez olmasının önemli olduğunu belirterek, ”Yapısal karakterizasyon ışınları, mikroskop teknikleri, termal analiz teknikleri ile partikül analiz teknikleri ile bilgileri paylaşacağız  Aslında çok çeşitli karakterizasyon testleri ve yöntemleri var . Yapısal karaterizasyon testlerini özellikle mühendisler insanlara hizmet etmek için kurulmuş olan bir bilim dalıdır. İnsanlara hizmet etmek insanların bir takım ihtiyaçlarını hayatlarını kolaylaştıracak olan ürünleri  yapmaktan geçiyor. Çeşitli mühendisler bir araya gelerek tasarımlar yapıyorlar. Tasarımda bir takım özellikler göz önünde bulunuyor. Bunlar fonksiyon, emniyet, ekonomi gibi özelliklerdir. Bundan sonra üretime geçiliyor. Üretim aşamasında malzeme seçimi, kullanılacak üretim yöntemi, talaşlı imalat yöntemi ve montaj kademelerini içeriyor. Bu işlemlerde tamamlandıktan sonra son aşama ise bu ürünü kullanıma arz etmek dolayısıyla performans. Bir ürünün tasarımı sonucunda çıkan ürünün performansı aslında onun özellikleri ile ilgilidir. O ürün ne kadar beklenen performansı sağlayabiliyorsa o kadar rahatlıkla kullanılacak, kullanım sırasında bir problem çıkarmayacak demektir. Malzemenin üretimi sırasında mikro yapısını kontrol edersek  onun özelliklerini de kontrol etmiş olursunuz" dedi.

 

 

  Konuşmanın ardından Haliç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Kayalı, “Yapısal Karakterizasyon Teknikleri Sempozyumu” bilgilerinin katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde verdi.

Son Güncelleme: 13.05.2015 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle